Jövő hónapban debütálhat az Oppo “Peacock” kódnéven futó hajlítható mobilja

Az Oppo már elég régóta dolgozik a saját hajlítható képernyős okostelefonján, és a legújabb hírek szerint a befektetett munka végre megtérül. Habár koncepciószinten bemutatásra került a készülék, valóban forgalomba kerülő, megvásárolható termék egyelőre még nem érkezett. Most viszont a legnagyobb kínai közösségi platformon azt állítják a szivárogtatók, hogy még az idén bemutatásra kerül a színfalak mögött “Peacock” kódnévre hallgató hajlítható mobil, és talán nem is egyedül érkezik.

A friss értesülések szerint tehát “Peacock” vagyis “Páva” kódnév alatt zajlik az Oppo első hajlítható okostelefonjának fejlesztése, ám a hírek szerint egy másik flexibilis képernyővel rendelkező mobil is készül, arra pedig a “Butterfly”, vagyis “Pillangó” néven hivatkoznak a munkálatokban résztvevő Oppo dolgozók. A Peacock burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet teljesíthet szolgálatot, míg a Butterfly meghajtásáért a bejelentésre váró Qualcomm Snapdragon 898/Snapdragon 8 Gen 1 chipset felelhet. Az okostelefon együtt debütálhat decemberben a Reno 7 szériával. A Butterfly sanszosan egy flip mobilt idéző dizájnal fog debütálni, egy ilyen formatervet le is védetett az Oppo korábban.

A kiszivárgott információk szerint a mobil olyasmi kialakítást kaphat, mint a Samsung Galaxy Z Fold 3, és LTPO képernyővel szerelik majd fel. Ami a szoftvert illeti Android 12 alapokon nyugvó ColorOS 12 fut majd a hajlítható képernyős mobilon. Kamerák tekintetében egy Sony IMX766 érzékelőre épülő 50 megapixeles elsődleges kamerára lehet számítani, az energiaellátás feladatát pedig egy 4500 mah kapacitású akkumulátorral bízzák majd, amely támogatja a 65 wattos gyorstöltést. Utóbbit egyébként a Samsung Galaxy Z Fold 3 nem tudja egyébként, a koreaiak mobiljánál – ami valószínűleg az ihletet adhatta az Oppo telefonjához -, 25 watt a plafon.

Forrás: PocketNow

Szólj hozzá