Jövő márciusban kezdhetik el gyártani az Apple kevert valóság headsetét

Arról már egy ideje lehet hallani, hogy az Apple szeretne betörni a virtuális és kiterjesztett valóság piacára, a szükséges felszerelés pedig már készülőfélben van a színfalak mögött. Most a DigiTimes értesüléseinek köszönhetően úgy tudjuk, hogy az XR-headset 2023 márciusában juthat el a tömeggyártás fázisáig.

Az eszköz fő beszállítója várhatóan a kínai bérgyártó, a Pegatron lesz. Ezen információk alapján arra következtethetünk, hogy az Apple valamikor egy 2023 áprilisára időzített eseményen mutathatja be a headsetet, amelynek előzetes készletei igencsak korlátozottak lesznek.

A jelentésben az áll, hogy az Apple nagyjából 700-800 ezer darabot tervez leszállítani a készülékből, ami jóval alacsonyabb darabszám, mint a korábbi 2,5 millió darabos becslés. Az alacsonyabb beszerzési mennyiségek miatt a headset kevésbé lesz nyereséges a beszállítók számára, ugyanakkor a partnerek, mint a már említett Pegatron, mindenképpen el fogják végezni a munkát az Apple számára, hogy a jövőben, amikor virtuális vagy kiterjesztett valósággal kapcsolatos termékek gyártásáról lesz szó, jobb pozícióba kerülhessenek.

Azt egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan milyen néven fogjuk majd megismerni ezt a bizonyos headsetet, azt viszont igen, hogy az almás gyártó korábban levédette a Reality One kifejezést. A feltételezések szerint ez a szófordulat kapcsolatban állhat a kevert valóság headsettel.

Forrás: DigiTimes

Szólj hozzá