Jövőre forgalomba kerülhetnek a feltekerhető OLED televíziók

2018 szinte másról sem szólt, mint a hajlítható eszközök uralmának eljöveteléről, láthattunk koncepciókat telefonokról, pletykákat táblagépekről, és az idei CES expón egy működőképes televízió prototípust az LG jóvoltából. A feltekerhető OLED TV a jövőt idézi, de a legújabb szóbeszédek szerint a nem a túl távolit, mert hamarosan a boltok polcain találkozhatunk ezekkel a futurisztikus masinákkal.

Az LG 65 colos feltekerhető OLED panelja az év eleji tech kiállításon az egyik legfigyelemreméltóbb darab volt, de azt senki nem gondolta volna szerintem közületek sem, hogy egy ilyen konstrukció hamarosan a nappalitokba kerülhet. Bár az LG már a CES alatt is beszélt a panelban rejlő potenciálról, a legtöbben 1-2 évet simán jósoltak volna a kereskedelmi forgalomba kerüléshez.

Az Engadget forrásai úgy tudják 2019 elején leleplezhetnek egy olyan LG márkájú készüléket, ami egy kicsit később már a vásárlók hóna alá is kerülhet az üzletből való távozás után. 2019 tehát a hajlítható eszközök, a feltekerhető televíziók éve lesz, már ha hinni lehet ezeknek a kissé hihetetlen értesüléseknek. A továbbiakban már csak rajtunk múlik mennyire lesz sikere ennek az új technológiának, a jövőt fogja-e formálni, vagy eltűnik a süllyesztőben, mint oly sok egykor forradalminak gondolt, de mára elfeledett koncepció.

Forrás: Engadget

Szólj hozzá