Jövőre már kisebb notch kerülhet az iPhone-okra

Érdekes hírek érkeztek az Apple háza tájáról, amelyek arról szólnak, hogy milyen irányba képzeli el a gyártó az iPhone-ok fejlesztését. Sajnos némi negatívumot is felfedezhetünk benne, hiszen idén még nem igazán várható komoly előrelépés.

Ha az Apple terveiről van szó, akkor Ming-Chi Kuo elemző szavaira érdemes adni, hiszen az úriember nagyon pontos előrejelzéseket szokott adni a gyártó terveiről. Idén sajnos nem számíthatunk túl sok újításra, ám az Apple jövőre már szeretné lecsökkenteni a notch méretét, amit a kisebb TrueDepth szenzor segítségével érnének el.

Hogy mekkorára zsugorodna így a notch mérete, azt még nem tudni. Sajnos az szabad szemmel is látható, hogy bár az Apple találmánya volt a notch, mostanra a riválisok megoldása jócskán túlmutat rajtuk, hiszen jóval kisebb mérettel bír, így van hova fejlődniük ezen a téren.

Kuo azt is elárulta, hogy az első teljes kijelzős iPhone-ok 2021-ben érkezhetnek. A Face ID mindenképpen megmaradna, mivel ehhez láthatóan ragaszkodik a cupertinói cég. A kulcs a kijelző alá épített kamera lenne, hiszen így eltűnne a szenzorsziget, ám megmaradhatna az arcazonosítás. Erre már egyébként már most is láthattunk prototípusokat más gyártóktól, ám ezek még eléggé gyerekcipőben járnak, így a 2021-es dátum reálisnak tűnhet.

Egy olyan hír is terjed, miszerint az Apple Touch ID-t is szeretné visszahozni. Ezt egy exkluzív iPhone változattal tenné a gyártó, amely kijelző alá épített ujjlenyomat-olvasót kapna, és 700 dolláros árcédulával érkezne. A rossz hír azonban, hogy ezt egyelőre sajnos csak a kínai piacra adnák ki, ám ha sikeres lenne, bizonyára a többi régióban is elérhetővé tennék később.

Forrás: GSMArena

 

Szólj hozzá