Kiszivárgott képeken a dupla kijelzős Microsoft Surface Duo 2

2020 egyik legérdekesebb és sajnos egyben legkevésbé sikeres okostelefonja a Microsoft Surface Duo volt. A kezdeti nehézségek ellenére a a redmondi cég nem adta fel, és bizony egy folytatáson dolgozik, amelynek formaterve most hónapokkal a megjelenés előtt teljes egészében kiszivárgott. Megjelent ugyanis egy videó az interneten, amelyen a Microsoft Surface Duo 2 prototípusa látható, és a Windows Central munkatársai szerint a felvételen látható képek valódiak.

A videóban közzétett képek alapján a Microsoft Surface Duo 2 megőrzi az előd dupla kijelzős kialakítását, ám ezúttal már egy tripla kamerás hátlapi képrögzítő rendszerrel érkezik. Állítólag az elsődleges érzékelő mellé ultraszéles látószögű és telefotó modul kerül majd. Így a képek alapján a kamera modul elég masszívnak látszik, és színárnyalattól függetlenül fekete üveg borítja majd. A kamerák mellé a jól megszokott LED villanó, valamint egy lézeres autofókusz rendszer társulhat be.

A külsőn tetten érhető változások közé tartozik az ujjlenyomat- olvasó elhelyezése is, amely valószínűleg mostantól a bekapcsológombban lesz megtalálható. Aztán ott van még a Surface Duo 2 jobb oldalán középre igazított USB-C csatlakozó is. A kijelzők valószínűleg egy lehelettel nagyobbak lesznek, a keretek pedig vékonyabbak, de az okostelefon méretei nagyjából változatlanok maradnak.

Az eddigi értesülések alapján a Microsoft Surface Duo 2 idén szeptemberben vagy októberben kerülhet forgalomba, és ezúttal már valóban csúcskategóriás jellemzőkkel. Ha minden igaz a készülék lelke egy Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészlet lesz, amelyet ugyebár 5G kompatibilitás egészít ki, és mindenképpen lesz NFC chip is, ami a mobilfizetés mellett villámgyors adatátvitelt is biztosít. A korábban alkalmazott Qualcomm Snapdragon 855 egy nagyon rossz ötlet volt a gyártó részéről, amihez a beszámolók alapján még csiszolatlan szoftver is párosult, remélhetőleg idén ennek is kiemelt figyelmet fordítanak majd az MS fejlesztői.

Az itt megtekinthető képanyag alapján a Microsoft valószínűleg fekete és fehér árnyalatokban forgalmazza majd a Surface Duo mobilok második generációját.

Azt még nem tudni, hogy mennyiért vesztegetik majd a dupla képernyős, produktivitásra kiélezett okostelefont, de remélhetőleg idén a korábbi modell 1399 dolláros áránál valamivel versenyképesebb ajánlattal rukkol elő a Microsoft.

Mindenképpen érdekes, és valószínűleg hasznos terméknek ígérkezik a Microsoft Surface Duo 2. Már csak az a kérdés, hogy olyan kihívók mellett, mint a Samsung Galaxy Z Fold 3 mennyire lesz versenyképes. Ez még akkor is bizonytalan, ha a dupla kijelzős kialakítás alapvetően strapabíróbb, és egyesek szerint csinosabb, mint a közepükön dudorral éktelenkedő flexibilis megjelenítők. Egy jó árazással akár még sikeres is lehet a redmondiak mobilja. Szerintetek?

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá