Keret nélküli TV-t mutat be a Samsung

Ahogy a mobilok esetében, úgy a televízióknál is próbálják összezsugorítani a képernyőt körülölelő keretet a gyártók, és az előzetes információk szerint a Samsungnak ezt sikerült közel tökéletesre fejlesztenie.

Néhány napja már voltak erre utaló pletykák, és most a Samsung Korea által megerősítést is nyert a dolog, miszerint a vállalat olyan TV-t dob piacra, amely előlapjának 99%-át a kijelző teszi ki. Maga a keret nagyon vékony, mindössze 2,3 mm lesz, így szinte teljesen észrevehetetlen lesz a nézési távolságból.

Az Infinity Display-re hallgató kijelzővel szerelt TV sajnos egyelőre csak a felsőkategóriában lesz elérhető. A QLED kijelző 8K felbontással bír, és rengeteg jól csengő tulajdonsággal ruházzák majd fel, hogy még tökéletesebb képet kapjunk. Ezzel nagyjából bizonyossá is vált, hogy idén még biztosan nem látunk majd tőlük QD-OLED készüléket.

Azt hinnénk a káva nélküli TV hangzása nem lehet jó, ám a cég szerint brutális hangrendszert kap a készülék, és az objektum figyelésnek hála állítólag még a mozgó hanghatások is jobban kijönnek majd, és remekül adja vissza az 5.1 hangzás. Ezt egyelőre azért kétségbe vonnánk a hátsó hangszórók hiánya miatt, de várjuk ki a végét.

Természetesen támogatja a Bixby-t, Amazon Alexa-t és a Google Asszisztenst is, így tökéletesen integrálható az okosotthonokba. Egy érdekes funkciót is belengettek, amely a Digital Butler névre hallgat, és ennek köszönhetően a TV képes irányítani a Wi-Fi és Bluetooth kompatibilis kütyüket, ám ennek részleteire egyelőre nem tértek ki.

Forrás: TheVerge

Szólj hozzá