Készülhet a OnePlus 9 RT, ami egy frissített 9R, 50 megapixeles kamerával

Ha rendszeres olvasóm vagy, akkor valószínűleg melletted sem ment el a hír, mely szerint idén nem lesz OnePlus 9T és 9T Pro modellre sem érdemes számítani. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy a háttérben ne dolgoznának egy másik frissített okostelefonon a OnePlus koponyái. A mobil állítólag a Martini kódnevet viseli a fejlesztés ideje alatt, a boltok polcaira pedig mint OnePlus 9 RT kerülhet.

Az elnevezés alapján könnyű kitalálni, hogy ez a OnePlus 9R frissített változata, amelynek burkolata alatt Snapdragon 870 lapkakészlet végzi a számításokat, a korábbi 865 chip helyett. Az AndroidCentral értesülései szerint az újdonság csupán szerény frissítéseket kínál majd az elődhöz viszonyítva, és ugyanúgy csupán néhány kiválasztott régióban lesz elérhető.

A processzor tehát marad változatlan, ugyanazt a 4500 mAh kapacitású akkumulátort kapjuk, szintén 65 wattos gyorstöltéssel, viszont ez lesz az első OnePlus okostelefon, amely Android 12 alapokra építkező OxygenOS 12 operációs rendszerrel debütál. A hírek szerint az operációs rendszer új verziója több funkciót is átvesz majd a ColorOS ökoszisztémából, ami ugyebár az OxygenOS alapja. Az értesülések szerint a kínai gyártó nem fog áttérni az új Material You dizájnvilágra, szóval a szoftver kinézete hasonló lesz az eddig megismertekhez.

Az RT modellek fontosabb újítása a korábbi generációhoz képest a kamera lesz. Az eddig alkalmazott 48 megapixeles elsődleges érzékelőt ezúttal egy 50 megapixeles IMX766 modul válthatja. Egy méretesebb 1/1,56 hüvelykes konstrukcióról van szó 1,0 mikrométeres pixelekkel. Amennyiben a bennfentesek nem tévednek, a OnePlus 9RT valamikor idén októberben érkezhet, és Indiában valamint Kínában kerülhet forgalomba. Nem érdemes globális értékesítésre számítani, a OnePlus 9R esetében sem volt szó ilyesmiről. A OnePlus 9RT mellett még megjelenhet néhány olcsóbb Nord modell is, erre az évre már mással nem is készül a OnePlus – állítják az AndroidCentral publicistái.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá