Két érdekes új funkció is kiszivárgott a Galaxy S10-ről

Nem véletlenül érkezik egyre több infó a Samsung következő szériájáról, hiszen már csak kevesebb, mint egy hónap van hátra a Galaxy S10 széria bemutatásáig, és idén is rengeteg aprósággal próbálják őket vonzóvá tenni számunkra.

Nagyjából most is el lehet mondani, amit minden évben. A legújabb hardvernek köszönhetően baromi gyors lesz az összes Samsung Galaxy S10 verzió, a kijelzőknek pedig nem lesz párja, hiszen a dél-koreai gyártó évről évre képes javítani az AMOLED kijelzőin. A mai világban azonban ez már nem teljesen elég ahhoz, hogy több százezer forintot kiadjanak értük az emberek, és jól tudja ezt a Samsung is.

Újításokban tehát idén sem lesz hiány, és rögtön két új funkcióról is beszámolhatunk, amelyek nem rosszak, bár tény, hogy csak kevesen fogják kihasználni őket. Az első és egyben érdekesebb, hogy a Galaxy S10 mobilok képesek lesznek vezeték nélküli töltőként működni, amelyről az egyik videóban felbukkanó ikon lebbenti fel a fátylat.

Ez sokaknak jól jöhet, de rögtön felvet egy fontos kérdést is. Ezt a funkciót  már láthattuk a Mate 20 Pro esetében, ám ők a Qi technológiát használják a fordított vezeték nélküli töltésre, amit viszont a Samsung termékei, mint a Galaxy Watch, vagy a Gear IconX nem támogatnak. Kérdéses tehát, hogy melyik szabványt támogatják majd az új Galaxy mobilok.

A másik érdekes újítás pedig a blokkláncok támogatása, melynek segítségével az S10 rendelkezik majd a KeyStore funkcióval, így alkalmas lesz kriptovaluták tárolására és P2P cseréjére. Hasonlót már láthattunk egyébként a HTC Exodusnál, így ez sem mondható azért forradalmi újításnak.

Kíváncsian várjuk a további infókat, hiszen ahogy látható, folyamatosan szivárognak a fícsörök, és ki tudja mi minden tartogat még nekünk a Samsung. Legkésőbb a február 20-án esedékes bemutatón azonban mindenre fény derül majd.

Forrás: Mobilarena

Szólj hozzá