Két klasszikus Nokia telefont is bejelentett a HMD Global

A HMD Global nem hagyja feledésbe veszni a régi vágású mobilokat, és ezúttal is két régebbi mobilt élesztettek fel, amelyet kissé modernizálva dobnak majd piacra.

A HMD Global előszeretettel hoz vissza fizikai billentyűzettel rendelkező mobilokat, amely rendszerint kifejezetten pénztárcabarát árat kapnak. Az új modellek esetében sincs ez másképpen, és bár a KaiOS erősen korlátozva van szoftveres téren, ám kapunk azért hasznos alkalmazásokat, mint pl. a WhatsApp, a Facebook, a YouTube vagy a Google Maps.

A Nokia 6300 4G, egy 2,4 colos, 320×240 pixeles kijelzőt kapott, a műanyag ház hátuljára pedig mindössze egyetlen kameramodul került. A sebességért a Snapdragon 210 felel, míg a belső tárhely mindösszesen 4GB, ám ez microSD kártyával tovább bővíthető. Az 1.500 mAh-s aksi akár 25 napos készenléti időre is képes 4G kapcsolat esetén, és nem maradt ki a jack aljzat, és FM rádió és a Wi-Fi hotspot funkció sem. A mobil 49 euróért került majd forgalomba, amely nagyjából 17.500 Ft-nak felel meg.

A Nokia 8000 4G már nem teljesen követi a régi mobil külsejét, hiszen az egy szétcsúsztatható konstrukció volt. A kijelző itt már 2,8 colos, és a műanyag ház oldalán egy krómcsík teszi prémiumabbá a fogást, ám ennyiben nagyjából ki is merült a különbségek listája. A chip, az akkumulátor mérete és a funkciók terén is ugyanazt kapjuk, mint a Nokia 6300 esetében, az ár viszont ebben az esetben már 79 euróra emelkedett (28.000 Ft).

A két készülék közül egyértelműen a Nokia 6300 4G tűnik jobb vételnek, hiszen relatív olcsón kapunk egy korrekt üzemidővel rendelkező mobilt, ráadásul az idősebb korosztálynak a fizikai billentyűzet is jól jön majd. A nagytesó esetében viszont nem érezzük indokolnak a 10 ezer Ft-os felárat, hiszen semmi extrát nem nyújt ezért a többletért.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá