Két pénztárcabarát Samsung mobil is érkezik

Végre nem csak a csúcsmobilokról érkeztek hírek, hanem két kifejezetten pénztárcabarát készülékről számolhatunk be, amelyek combos akkumulátort kaptak a 6,5 colos kijelző mellé.

A Samsung hivatalosan is bejelentette a Galaxy A12 és Galaxy A02s mobilokat, amelyek várhatóan 2021 elején kerülnek majd forgalomba. Kifejezetten az olcsóbb szegmenst célozzák meg a Galaxy A sorozat legújabb tagjai, és szinte minden téren komoly fejlődésen estek át az elődökhöz képest.

A Galaxy A12 nyolcmagos processzort kap a Helio P35 személyében, és 3/4/6 GB-nyi memóriával és 32/64/128 GB háttértárral is piacra dobja a Samsung. A 6,5 colos HD+ felbontású Infinity-V kijelző mellé 5.000 mAh-s telep került. A kamerák terén sem ál rosszul a készülék, hiszen előre az elődből ismert 8 MP-es modul került, ám hátul már egy teljesen új konfigurációt találunk. A quad kamera egy 48 MP-es főszenzorból, egy 5 MP-es széles látószögű kamerából, és két 2 MP-es (makró és mélységérzékelő) szenzorból áll össze. Állítólag már januárban forgalomba kerül a Galaxy A12, és a 64 GB tárhellyel rendelkező változathoz 179 euróért lehet majd hozzájutni. Így kiépítéstől függően kb. 60-70 ezer forint környékére várjuk a hazai árcédulát.

A Samsung Galaxy A02s sok tekintetben hajaz a nagyobb testvérére, így a 6,5 colos HD+ felbontású Infinity-V kijelzőt, és az 5.000 mAh-s akkumulátort is örökölte. A SoC terén itt viszont már a Sanpdragon 450-re esett a dél-koreai vállalat választása, amely mellé 3 GB memóriát és 32 GB tárhelyet mellékelt. Kamerák terén elég komoly visszalépést kapunk, mivel az 5MP-es szelfikamera, és a 13/2/2 MP-es triplakamera sem tűnik túl acélosnak. Sajnos az árcédulán sem sikerült komolyabban vágni, hiszen a 150 eurós ár nagyjából 50 ezer forintnak felel majd.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá