Két új középkategóriás Sony mutatkozott be az MWC-n

A 2017-es MWC keretein belül a Sony 4 új készüléket mutatott be, köztük az új Xperia XA1-et és XA1 Ultra-t, amikkel a középkategóriát igyekeztek megcélozni több-kevesebb sikerrel.

Először ejtsünk néhány szót az XA1-ről. A Sony idei egyik legkisebb modellje lesz, az olcsóbb készülékek közé fog tehát tartozni. A kijelzője egy 5 colos HD panel, melynek pixelsűrűsége 294 ppi. Mindennapi használatra teljesen megfelelő, de hatalmas vizuális élményre ne számítsunk. Az oldalsó kávák mérete elhanyagolható, cserébe az alsó és felső szélek igencsak vaskosak. A készülék lelke egy Mediatek Helio P20-as processzor (MT6757) 3GB RAM-mal megtámogatva, a hátértár mérete pedig 32GB, amelyet tovább is bővíthetünk. Az akkumulátor 2300mAh-s, ami meglehetősen szerény, a 8mm vastag készülékházba több is beleférhetett volna. A hátlapi kamera 23 megapixeles, f/2.0 rekeszértékkel, lézeres fókuszsegédet nem kapunk, de vakut igen. A szelfikamera 8 MP-es szenzort kapott. Ujjlenyomat-olvasó sajnos nincs, ami egyértelmű hátrány, ebben a kategóriában elvárható lenne.

Az XA1 Ultra esetében a kijelző már 6 colos és FullHD felbontású. A processzor a kistestvérével megegyező, de itt már 4GB RAM-ot kapunk, a háttértár pedig 64GB, ezt is tudjuk bővíteni. A hátlapi kameránk is megegyezik az XA1-ével, de az előlapi 16 MP-es, és még vakut is kapunk mellé. Ujjlenyomat-olvasónk szintén nincs. Akkumulátor terén szintúgy elég rossz a helyzet, hiszen összesen 2700 mAh-s, ami egy ekkora kijelző mellett igen rövid képernyőidőt nyújthat.

Forrás: PhoneArena 

Szólj hozzá