Két új színben is érkezik a DualSense kontroller

A PlayStation hivatalos leleplezése után sokaknak nem igazán jött be a fehér szín, és rengetegen kifejezték a nemtetszésüket a különböző fórumokon, ám nagyon úgy tűnik, hogy fél évvel később már bővül a színválaszték a kontrollert illetően.

Szívesebben számolnánk be nektek egy másféle örömhírről, mondjuk hogy hamarosan végre megszűnik a készlethiány, és mindenki hozzájuthat végre a hőn áhított PlayStation 5-höz, ám erről egyelőre még sajnos szó sincs. Sőt, a legfrissebb hírek alapján rosszabb a helyzet, mint ahogy azt fél éve sejteni lehetett, és akár még jövőre is hiánytermék lehet a konzol. A kontrollert illetően viszont nem ez a helyzet, hiszen ahhoz most is akárki hozzájuthat, ám hamarosan két új színből is válogathatunk.

A következő hónaptól elérhető új változatok a galaxis tematikájára épülnek, és mindkét változatnál megmarad az alap verziónál is látott fekete alsórész. A Midnight Black (éjfekete) esetében a teljes kontroller fekete lesz, ám két különböző árnyalatból áll össze kar. Ez a színösszeállítás a Sony szerint az űr és az éjszaka kapcsolatát ábrázolja.

A másik változat a Cosmic Red (kozmikus vörös) elnevezést kapta, és a fekete alap mellé itt egy enyhén rózsaszínbe hajló vörös árnyalatot kapunk. A gyártó szerint ezt az egyedi élénk színt a kozmosz ihlette, illetve az itt található élénk színek. Az új változatok állítólag már jövő hónaptól elérhetővé válnak, és valószínűleg árban is megegyeznek majd az alap változattal.

Sajnos hardveres változtatásról nincs hír, pedig sokan várják már a ráncfelvart verziót. Kiderült ugyanis, hogy a DualSense-be ugyanaz a kapcsoló került, mint a PS4 kontrollerekbe, ezeknél pedig gyakori az úgynevezett drifting probléma. Ennek következtében az analóg kar egy bizonyos irányba folyamatos húz, ami még nyugalmi helyzetben is mozgást eredményezhet a játékokon belül.

Forrás: blog.playstation.com

Szólj hozzá