Kiderült a Google Stadia megjelenése és az ára is

Az utóbbi évek egyik legjobban várt szolgáltatásának részleteire derült fény, hiszen a Google végre felfedte a kártyáit, és ismertette a Stadia részleteit, amely végül még idén elindul, ám sajnos mi egyelőre kimaradunk a jóból. 

Amikor a márciusban felfedte a Google a Stadia-t, már tudtuk hogy valami nagy dolog készül, melyet a későbbi hírek csak igazoltak. A Microsoft és a Sony ugyanis összeállt, és a konzol világ két legnagyobb részvevője együtt fejleszt majd, hogy minél hamarabb ki tudják adni a saját streaming szolgáltatásukat.

A Google végre a legfontosabb részleteket is felfedte. Kétféle verzió is lesz a szolgáltatásból, ám a gazdaságosabb megoldás csak jövőre érkezik. A Stadia Pro havidíja 9.99 euró lesz, és novembertől válik elérhetővé. 4K felbontás, HDR és 60 fps mellett játszhatunk, a játékokat pedig külön kell majd megvásárolni hozzá, ám ennek a csomagnak a tulajdonosai ezekhez olcsóbban juthatnak hozzá, és néha még ingyen játékra is szert tehetnek majd. A Stadia Base csak később, valamikor 2020-ban válik elérhetővé, és ingyenes lesz, ám cserébe csak Full HD felbontást kapunk HDR tamogatás nélkül, ám a 60 fps itt is megmarad.

A megjelenéskor elérhető játékok listáját is ismertették, amely egyelőre nem sok, ám kifejezetten jól csengő címeket találhatunk rajta.

Assassin’s Creed: Odyssey
Baldur’s Gate 3
Borderlands 3
Darksiders Genesis
Destiny 2
Doom (2016)
Doom Eternal
Dragon Ball Xenoverse 2
Farming Simulator 19
Final Fantasy XV
Football Manager
Get Packed
GRID
Gylt
Just Dance
Metro Exodus
Mortal Kombat 11
NBA 2K
Power Rangers: Battle for the Grid
Rage 2
Rise of the Tomb Raider
Samurai Shodown
Shadow of the Tomb Raider
The Crew 2
The Elder Scrolls Online
Thumper
Tom Clancy’s Ghost Recon Breakpoint
Tom Clancy’s The Division 2
Tomb Raider Definitive Edition
Trials Rising
Wolfenstein: Youngblood

Kiadnak egy Founder’s Edition csomagot is, amely 130 dollárba került, és tartalmaz egy Stadia kontrollert, 3 hónapos Pro előfizetési csomagot és egy Chromecast Ultrát is, mellyel okostelevízióinkon játszhatunk majd a szolgáltatással. Maga az irányító külön 69 dolcsiba kerül, ám ez nem kötelező hozzá, hiszen más gyártók kontrollere, billentyűzete és egere is támogatva lesz.

Első körben Chrome böngészőn, Chromecast Ultrán, Pixel mobilokon és tableteken lesz elérhető a szolgáltatás, de ez a lista idővel bővül majd. A rossz hír? Kis hazánkban szokás szerint várni kell majd rá, mivel idén novemberben csak az Egyesült Államok, Kanada, az Egyesült Királyság, Írország, Franciaország, Olaszország, Németország, Spanyolország, Hollandia, Belgium, Dánia, Svédország és Norvégia lakói számára válik elérhetővé a Stadia. A hírek szerint azonban 2020-ra ez a lista tovább bővül, és remélhetőleg Magyarországon is elérhetővé válik majd az új őrület.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá