Kiderült, hogy mi lehet a neve az Apple kevert valóság headsetének

Mint azt tudjátok, mindannyiunk kedvenc almás gyártója telefonok, táblagépek és számítógépek mellett autókon és virtuális/kiterjesztett valóság eszközökön is dolgozik a színfalak mögött. Mi most az utóbbiakkal szeretnénk foglalkozni néhány értesülés erejéig, amelyeknek ha hihetünk, kiderült az Apple legelső kevert valóság – VR és AR -, szemüvegének neve, illetve néhány kapcsolódó érdekesség.

Nagyon úgy néz ki, hogy a készülék a “Reality” nevet fogja kapni a keresztségben, legalábbis a Bloomberg által előállított szabadalmak szerint. Sőt, igazából három különálló szabadalmi bejegyzést találtak a médium újságírói: ezek a a Reality One, a Reality Pro és a Reality Processor nevet kapják. Ezek nyilvánvalóan a régóta pletykált kevert valóság headset két változatának és annak feldolgozó-egységének a nevei lehetnek. A korábbi kutatások azt is előásták, hogy a készülék által futtatott operációs rendszer neve realityOS lesz.

Az amerikai védjegy- és szabadalmi hivatal dokumentumai szerint a Reality One szabadalmat egy Immersive Health Solutions nevű cég védette le, jelentette be, ez valószínűleg egy fedő cég lehet, amely mögött az Apple áll. A nagyobb multinacionális vállalatok sokszor alkalmaznak ilyen álneveket, álcégeket szabadalmak bejelentése céljából. Meg még ki tudja mire…

Nemcsak az amerikai irodáknál jelentették be a Reality One-t, erre sor került az az Egyesült Királyságban, Kanadában, az EU-ban, Ausztráliában, Új-Zélandon, Szaúd-Arábiában, Costa Ricában és Uruguayban is.

Azt egyelőre nem igazán tudni, úgy mire lesz képes ez a kiterjesztett és virtuális valósággal egyaránt operáló headset, de egyes hírek szerint az Apple saját Térkép és FaceTime alkalmazásainak mindenképp lesz AR/VR verziója, de lesznek egyéb applikációk is játékra, multimédiára satöbbi. Sajnálatos módon a készüléket nem a jövő héten megrendezésre kerülő, szeptember 7-i Far Out eseményen jelentik majd be, a rangos Apple-elemző Ming-Chi Kuo úgy tudja, hogy erre valamikor 2023 januárjában fog sor kerülni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá