Kiderült, hogy miért mentek tönkre hirtelen a Samsung Blu-ray lejátszói

Közel egy hónapja kezdtek el panaszkodni a felhasználók arra, hogy a Samsung Blu-ray lejátszóik az egyik pillanatról a másikra tönkrementek, és mivel egyre több volt az érintett, így tudni lehetett, hogy nem felhasználói hibáról van szó.

Mostanra már a hiba eredete is kiderült, és a TheRegister információi szerint egy olyan XML file volt a ludas, amit minden Samsung lejátszó automatikusan letölt, amennyiben az csatlakoztatva van az internethez. Ebben a fájlban maradt benne egy szintaxishiba, amelyet nem tudtak kezelni a lejátszók.

Amelyik készülék ugyanis letöltötte, annál folyamatos újraindítást idézett elő. A bootolás után ugyanis ezt a fájt nyitja meg a lejátszó, amely újabb leálláshoz vezetett, és így tovább. A Samsung mostanra javította a hibát, és a szerverein már a korrekt XML található.

A probléma azonban az, hogy amelyik gépre ez letöltődött, ott már ez nem korrigálható, hiszen nem képes betölteni a lejátszó, hogy aztán letöltse a helyes fájlt. Ezért tehát a Samsung ingyenes javítást ajánlott fel, amelyhez a szakszervizeikbe kell eljuttatni a Blu-ray lejátszónkat.

Ami furcsa az egészben, hogy az adott XML fájl az adott lejátszó felhasználói adatgyűjtéséért felelős, ennek ellenére azok készüléke is letöltötte ezt, akik nem engedélyezték a statisztikák gyűjtését és elküldését a gyártó számára.

Forrás: TheRegister

Szólj hozzá