Kiszivárgott fotókon a duál kamerás Galaxy S8

Érdekes, hogy a Samsung új csúcskészülékei nem kaptak dual kamerarendszert, hiszen a konkurens modellek nagy része (pl. LG G6, Huawei P10) már magában foglalja a technológiát. Most kiderült, hogy valójában létezett dupla kamerás Galaxy S8.

Még a találgatások elején felröppent a hír, hogy a Samsung Galaxy S8 dual kamerával jöhet. Mint beigazolódott, a gyártó tényleg eljátszott a gondolattal, ugyanis készült ilyen prototípus, amiről szerencsére fotók is kiszivárogtak. Konkrétan egy Galaxy S8+ látható az alábbi képeken a modellszám alapján:

A Samsung végül elvetette az ötletet, és maradt a hagyományos, egykamerás megoldásnál. Persze a kevesebb szenzor nem feltétlenül jelent rosszabb képminőséget, sőt, már a Galaxy S7 is legyőzte fotózásban a dupla kamerás konkurenseit.

Az Galaxy S8 egyébként papíron ugyanazt a hátlapi kamerát kapta, mint az elődje (12 megapixeles, f/1.7-es szenzor Dual Pixel autofókusszal). Ennek valószínűleg az az oka, hogy eleinte dupla kamerás megoldással kísérleteztek, de valamiért végül elvetették az ötletet, akárcsak a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasót.

Ha további érdekes cikkeket olvasnál a Samsung Galaxy S8-ról, itt megteheted!

Forrás: AndroidAutrority

Szólj hozzá