Kiderült mekkora kijelzőkkel jöhet a Google hajlítható mobilja

Nagyon régóta lehet arról hallani, hogy a Google is szeretne egy hajlítható kijelzővel szerelt okostelefont a kínálatába, ám a hírek szerint a mobil fejlesztése nem halad egykönnyen, sőt, a projektet állítólag ideiglenesen el is kaszálták tavaly. A friss értesülésekből kiderül, hogy a telefon mégiscsak érkezik valamikor, dolgoznak rajta és most már a megjelenítő méretét is kiszivárogtatták.

A készülék sokféle néven volt emlegetve a szóbeszédekben, hívták Google Pixel Fold-nak is sokáig, mostanában viszont mint Google Pixel Notepad gyanánt hivatkoznak rá. Az új információk forrása Ross Young elemző, aki általában képernyőkkel és kijelzőkkel kapcsolatos értesüléseket szokott szállítani, szerinte a Google mobilja 5,8 colos külső kijelzővel fog rendelkezni, miközben belül egy 7,6 colos flexibilis panel foglalhat helyet, habár utóbbi adat már egy ideje közszájon kering. A Google Pixel Notepad állítólag szélesebb képarányt kaphat, mint nagy konkurense, a Samsung által gyártott Galaxy Z Fold 4. Sajnos azt Young sem tudja megmondani, hogy a Google mikor fogja leleplezni a hajlítható okostelefont, de sokak szerint egy őszi, a Pixel 7 modellek bemutatójával egyszerre történő debütálás tűnik észszerűnek.

A Google Pixel Notepad állítólag 1400 dolláros áron kerül majd a boltok polcaira, és inkább egy kompaktabb kialakításra lehet számítani a készülék kapcsán, mint az Oppo Find N esetében, vagyis a telefon széles és rövid lesz, nem úgy, mint a Samsung hasonló mobiljai. A készülék belsejében ha minden igaz a Google saját fejlesztésű Tensor lapkakészlete teljesíthet szolgálatot, esetleg annak egy frissített verziója. Ami a kamerákat illeti telefon hátoldalán 12 megapixeles IMX363 foglalhat helyet, ez egy korábbi jól bevált modul, ami már a Pixel 2 óta teljesít szolgálatot a Google zászlóshajóin. Mellette számítani lehet egy szintén 12 megapixeles IMX386 érzékelőre, ami ultraszéles látószögű lesz, valamint két 8 megapixeles IMX355-re, ezek fogják készíteni az önarcképeket. Az okostelefon belső oldalára egy kijelző alá rejtett szelfikamera kerülhet az előzetes értesülések és különböző szabadalmi dokumentumok alapján.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá