Kiderült, melyik lehet a Samsung első 5 kamerás mobilja

Pár évvel ezelőtt a Samsung bemutatta a világ első 4 hátlapi kamerával felszerelt okostelefonját, ami a Galaxy A9 (2018) volt, és a legújabb szóbeszéd szerint a gyártó most egy olyan készüléken dolgozik, aminek a hátlapján már összesen 5 képrögzítő egység virít. Világelső azért nem lesz, ezt a címet elhappolta előle a Nokia 9 PureView, viszont a vállalat kínálatában nincs jelenleg hasonló, így a készülék, ami vélhetően a Galaxy A72 lesz, azért mégiscsak megérdemel némi figyelmet.

Egyébként azt vettük észre, hogy a Samsung a kísérletező kedvét sokszor a Galaxy A-szériában éli ki, hiszen ott volt például a Galaxy A80, ami a vállalat első és jelenleg még egyetlen olyan mobilja, amelyet ilyen spéci kiforduló kamerával láttak el. Na de lássuk a Samsung Galaxy A72-t! A The Elec értesülései szerint ez lesz a cég első pentakamerás okostelefonja, egy 64 megapixeles elsődleges, 12 megapixeles ultraszéles látószögű, 8 megapixeles telefotó (3x zoom), valamint egy 5 megapixeles makró és egy szintén 5 megapixeles mélységérzékelőt magában foglaló kamera készlettel.

Nem lehetetlen, hogy a gyártó a telefotó kamerát a Galaxy S20 FE-ről emeli át, és csak szimplán hozzáadja a már piacon lévő Galaxy A71 kamerarendszeréhez, amelynek már részét képezi a fentebb taglalt négy kamera, ezt az érzékelőt nem számítva. Ha így van, akkor az azt jelenti, hogy az optikai képstabilizátor is felkerül a terítékre, amelynek használt felesleges volna ecsetelni. Valami lehet a dologban, mert már nem ez az első alkalom, hogy arról hallunk, a Galaxy A72 optikai képstabilizátorral debütálhat, a fáma még szólni szokott egy 32 megapixeles előlapi kameráról is.

Egy másik új generációs Galaxy A telefon is készülőfélben van, ez pedig nem más , mint a Galaxy A52, ami továbbra is négy hátlapi képrögzítő egységgel támad, akárcsak a Galaxy A51. Állítólag a Samsung nagy reményeket táplál mindkét készülék iránt, egy jelentés szerint az összesített eladásokat 30 millió példányra becsülik, ami nagyjából 10 százaléka a koreai vállalat által értékesített mobiloknak.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá