Kiderült, mennyibe kerülhet a Samsung Galaxy Xcover 5

Már egy ideje lehet hallani a Samsung Galaxy Xcover 5 érkezéséről, a WinFuture-nek köszönhetően pedig újabb információk kerültek napvilágra. A telefon jellemzői mellett annak lehetséges ára is terítékre került, ami a Galaxy Xcover Pro alá pozícionálja a készüléket. 

Ha valakinek ez esetleg nem tiszta, a Galaxy Xcover szériában a Samsung strapabíró okostelefonjait találjuk, ezek általában középkategóriás, sokszor nem is kifejezetten az átlagos felhasználó számára alkotott mobilok. A Galaxy Xcover Pro például kifejezetten kormányzati felhasználásra készült, és míg a Galaxy Xcover 5 sokkal inkább a normál felhasználó készüléke, azért az üzleti felhasználóknak is kínál funkciókat. Lehetőséget biztosít majd arra, hogy mPOS terminál gyanánt használható legyen, vagyis képes lesz fogadni a kártyás fizetéseket, illetve egy vállalati szintű vonalkód-olvasó is részét képezi majd a lehetőségek tárának.

A telefon hasonló méretű képernyőt kap, mint a tavalyi Xcover Pro, 6,3 hüvelyk helyett immáron 5,3 inches felület áll majd rendelkezésre, a felbontás pedig 1600 x 720 pixeles lesz. A készülék belsejében Exynos 850 lapkakészlet végezheti a számításokat, ami egy 8 nm-es, összesen 8 Cortex-A55 magot dolgoztató konstrukció, egy Mali-G52 grafikus gyorsítóval kiegészítve. A chipset mellett még 4 GB RAM és 64 GB háttértár is helyet foglal a burkolat alatt, utóbbi bármikor bővíthető egy micro SD kártya segítségével.

A Samsung Galaxy Xcover 5 már gyárilag Android 11 operációs rendszert futtat, amelynek részét képezik majd szintén a főleg üzleti felhasználók számára fejlesztett Knox opciók. A telefon nem lesz 5G-képes, egy LTE Cat. 7 modemet kaphat, mellette pedig NFC technológiát, ami elengedhetetlen a már említett fizetési opciókhoz.

A Samsung Galaxy Xcover 5 hátoldalán egy 16 megapixeles kamera lesz majd f/1,8 rekeszértékkel, bár ez utóbbi vélhetően többet lesz használva vonalkódok beolvasására, mint fényképek készítésére. A strapamobil előlapján egy 5 megapixeles képrögzítő egység foglal helyet, ha netán önarcképeket szeretnénk csinálni. A telefon energiaellátását egy 3000 mAh kapacitású telep felügyeli majd, amelyet lehet 15 wattos adapterekkel tölteni, mégpedig USB-C csatlakozón keresztül. A Samsung általában biztosítani szokott egy bölcsőt is, amivel egy, vagy akár több tartalék akkumulátor töltését lehet menedzselni, vélhetően ez most sem marad el. Egy ilyen kiegészítő főleg kiszállítással foglalkozó cégeknek lehet hasznos, hiszen számukra elengedhetetlen, hogy a telefonhoz mindig legyen pótakku.

Természetesen már szinte mondanunk sem kell, de a telefon IP68 és MIL-STD-810 minősítéseknek megfelelő védelmet kap majd az elemekkel szemben, a plusz LED fény pedig jól jöhet majd bizonyos körülmények között. Egyelőre nem tudni, hogy a Samsung mikor mutatja be a Galaxy Xcover 5 készüléket, de a forrásunk azt állítja, a vételár nagyjából 300 eurós, vagyis megközelítőleg 107 ezer forintos lesz, de első körben az üzleti felhasználók vásárlók juthatnak majd csak hozzá, a magánembereknek várniuk kell majd egy keveset.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá