Kiderült mennyit kóstál egy iPhone 15 Pro Max anyagköltsége

Tévedés ne essék, nem lettünk kizárólag Apple hírekkel foglalkozó oldal, de oly sok érdekesség történik az almás gyártó háza táján, hogy vétek lenne azokról nem beszámolni. Most például az egyik legrangosabb elemző cég azt derítette ki, hogy mennyibe kerülnek egy iPhone 15 Pro Max alkatrészei.

A Counterpoint Research legújabb jelentése azt tárja fel, mennyibe kerülnek egy Apple iPhone 15 Pro Max alkatrészei. Az okostelefon 1199 dolláros áron megy az USA-ban, a jelentés szerint a 256 GB-os konfiguráció anyagköltsége 502 dollár. A komponensek közül az A17 lapkakészlet, valamint az új telefotó kamera az, amelyek többek között drágábbá teszik a mobilt elődjéhez viszonyítva, mégpedig 37,7 dollárral.

Az iPhone 14 Pro Max amúgy szintén 1199 dolláros árral indult az Amerikai Egyesült Államokban, és amikor tavaly vizsgálódtak, szintén a 256 GB-os kiszerelést vették górcső alá. Az elemzők szerint az A17 chipset 30 dollárral kerül többe, mint az A16 Bionic, leginkább a 3 nanométeres gyártási eljárás miatt.

Periszkópos telefotó kamera eddig nem volt iPhone-on, a prizmát a Lante Optics készítette, míg a stabilizáló mechanizmust a Cirrus Logic és az LG Innotek állítja elő közösen. Az ár teljes növekedése 34 százalékos, vagyis 25,1 dollár, de amúgy az elemzők mindent beleszámoltak, beleértve a Face ID és a ToF modulokat is. Egy másik drágító vonatkozás a készülék titánium ötvözetből készült háza, ami 7 dollárral kerül többe, mint a korábban alkalmazott rozsdamentes acél.

Az Apple megnövelte az operatív memóriát is, ami a korábbi 6 helyett immáron 8 GB-os, de mivel a piacon árcsökkenés volt tapasztalható, emiatt az ár éppenséggel 16,8 dollárt esett. Az új iPhone modellek megjelenítője nem változott, és mivel azoknak is csökkent az ára, az almás gyártó 4 dollárral kevesebbet fizetett a Samsung Display és az LG Innotek Display részére, minden egyes panelért.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá