Kiderült, mi lehet az új Mac operációs rendszer neve

Az Apple még 2013-ban védette le a “Mammoth” nevet, és a vállalat nemrég ismét megszerezte a védjegy meghosszabbítását. Bár ennyiből nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, mégis mindez erőteljesen arra utal, hogy a MacOS következő verziója, vagyis a 13-as, erre a névre fog hallgatni.

A névre egy Yosemite Research LLC nevű fedőcég nyújtott be kérelmet, amely a macOS név-védjegyeit birtokolja az Apple számára, mi több ez a cég védette le a “Yosemite”, és a “Monterey” címeket is, mielőtt azokat az Apple hivatalosan bejelentette volna.

Ezek az elnevezések aztán általában átkerülnek az Apple Inc. tulajdonába a későbbiekben. Maga a név valószínűleg a kaliforniai Mammoth Lakes-re utal – ez egy népszerű síparadicsom a Sierra Nevada hegységben, ha valaki netán nem tudná. Én például nem tudtam.

Azért lassan fogynak ezek a kaliforniai nevek, amiket az Apple felhasználhat. Kérdéses, hogy mire keresztelik majd a jövőben az asztali rendszereket, ha már az összesre sor került. Amúgy mielőtt hivatalos lett volna, nagyon sokan megtippelték – mint kiderült helyesen, hogy a 12-es rendszer “Monterery” lesz.

Az Apple általában a WWDC eseményen jelenti be a következő macOS rendszer nevét, ami rendszerint június környékén kerül megrendezésre, és el is szokott tartani pár napig. Az almás cég ilyenkor a bevezetésre kerülő funkciókat mutatja be, és segít a fejlesztőknek felkészülni, hogy támogatni tudják a következő rendszerverziókat.

Ha az Apple végül tényleg macOS 13 Mammoth-nak nevezi el következő asztali rendszerét, akkor azt valamikor 2022 júniusában fogják hivatalosan bejelenteni, ám az OS bevezetésére október előtt nem kerül sor. Ugyanez a forgatókönyv zajlott az elmúlt két évben. Nektek adja ez a név? Vagy volna valami jobb ötletetek?

Forrás: 9To5Mac

Szólj hozzá