Kiderült, mikor debütál a 40 megapixeles Sony kamerával ellátott Honor 10X

Hiába fosztották meg a Huawei-t a Google szolgáltatásoktól, a kínai gyártó nem pihen egy percet sem, és csak úgy ontja magából a telefonokat. A mostanában felkarolt belépőszint mellet a fiataloknak gyártó sub-brand a Honor sem tétlenkedett, és a háttérben több remek készüléket fejlesztettek a rajongók legnagyobb örömére. Ezek közül kimagaslik a 40 megapixeles Sony kamerával debütáló Honor 10X, amiről végre kiderült mikor érkezik, és ez egy remek alkalom arra, hogy ismét összeszedjük, mit lehet tudni a belevaló, középkategóriás 5G-s okostelefonról. 

A Honor csapata a Weibo-n – nagyjából olyan mint a Twitter, csak Kínában bír rendkívüli népszerűséggel, és lényegében ott is használják – tette közzé a Honor 10X bemutatójának hivatalos dátumát, amire május 20-án kerül sor, de vélhetően online keretek között kerül sor a jelenlegi vírus helyzet miatt. A poszter, amin a jeles dátumot közzétették azt is igazolja, hogy a készülék belsejében 5G modem teljesít majd szolgálatot, tehát a mobil támogatni fogja a legújabb telekommunikációs hálózati szabványt, melynek előnyeiről már számtalanszor értekeztünk.

Az ázsiai cég semmi továbbit nem fedett fel a készülék jellemzőiről, viszont a kínai telekommunikációs hivatalnak (TENAA) köszönhetően nagyjából tudni a telefon hardveres felszereltségét, így elvileg nem érhetnek bennünket komoly meglepetések a bemutató napján. A Honor 10X megjelenítője 6,63 hüvelykes lesz, gyártás során egy LCD panelre esett a választás, amelyen Full HD+ felbontásban fognak megjelenni a tartalmak.

A képernyő takarásában egy házon belül fejlesztett Kirin 820 lapkakészlet végzi majd a számításokat, illetve még szintén a burkolat alatt foglal helyet a telefont működtető 4200 mAh kapacitású akkumulátor. A telep USB-C porton keresztül nyeri vissza az elvesztett feszültséget, és ezt egy 22,5 wattos adapterrel is menedzselheti majd a jövendőbeli tulajdonos, ez a tartozék vélhetően részét képezi majd a mobilhoz mellékelt pakknak.

A Honor 10X hátoldalán egy 40 megapixeles Sony IMX600y szenzor tölti majd be az elsődleges képrögzítő modul szerepét, a japánok érzékelője mellett még egy 8 megapixeles ultraszéles látószöggel felvértezett, valamint egy 2 megapixeles makró, esetleg mélységérzékelő jelenlétére számítunk. A megjelenítő felőli oldalra egy 16 megapixeles kamerát szerelnek majd a hozzáértő kezek. Egyelőre ennyit tudni a telefonról, nem ismert mely piacokon és mennyiért kerülhet forgalomba, de ahogyan közeledik a leleplezés napja, valószínűleg úgy fogunk egyre többet hallani róla.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá