Kiderült mikor érkezhet a Windows 11

A Microsoft a múlt héten mutatta be a Windows 11-et, de azt nem konkretizálta, hogy egészen pontosan mikor debütál az új operációs rendszer. A hivatalos bejelentésben csupán annyi szerepelt, hogy az ünnepek alatt érkezik, ám most a friss értesüléseknek köszönhetően egy kicsit pontosítani tudunk a premier lehetséges dátum án.

Az itt látható képernyőmentéseken egy Microsoft Teams üzenetváltás látható Steve Batchie, a Surface Team vezetője, és a Windows részleg koordinálója, Panos Panay között. Utóbbi azt állítja, hogy már alig várja októbert. A Windows 11 weboldalán közzétett hivatalos Microsoft anyagok között egy hasonló képen egy ennél pontosabb dátum, október 20 szerepel a taskbaron. Minden ott van, jól láthatóan, úgy látszik a cégnél még csak meg sem próbálták leplezni ezt az apró utalást, vagy ahogyan az angolajkúak mondják, húsvéti tojást.

Az, hogy októberben megérkezik az új operációs rendszer, még véletlenül sem jelenti azt, hogy azok, akik jelenleg Windows 10 rendszert használnak, azonnal telepíthetik az új verziót. A frissítés bevezetési terve jelenleg is véglegesítés alatt áll, és habár a tervek szerint az 2021 végén kezdődik, a rendszer csupán 2022-ben válik szélesebb körben elérhetővé, és majd akkor teszik az ingyenes frissítést. Idén csak azoknak kerülhet birtokába a Windows 11, akik olyan laptopot vagy más eszközt vesznek, amelyen az előre telepítve ott lesz, vagy külön megvásárolják.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá