Kiderült mikor érkezhetnek az első Harmony OS 2.0-t futtató eszközök

Ha minden jól megy akkor a Harmony OS 2.0 első stabil verziója a következő hónapban debütál, és a Weibo bennfentesek szerint azok az eszközök is megérkeznek, amelyek már gyárilag az új rendszert futtatják. A szóban forgó készülékek két táblagép, valamint szintén két okosóra lesznek.

A Huawei MatePad 2 és a MatePad Pro 2 modellek június 2-án kerülnek leleplezésre, forgalmazásuk pedig 10-én indul, természetesen Kínában. A korábbi szivárogtatások szintén két MatePad táblagépet emlegettek, az egyiknek 12,2, a másiknak pedig 12,6 hüvelykes megjelenítőt jósoltak, állítólag mindkét panel támogatni fogja a 120 Hz-es képfrissítést. A 12,9 hüvelykes képernyővel szerelt modell burkolata alatt Kirin 9000 lapkakészlet húzza majd az igát, a tablet pedig egy úgynevezett “PadOS” operációs rendszert fog futtatni, ami lényegében a Harmony OS tabletekre szabott változata. A 3C nevű kínai iroda adatai szerint a táblagép támogatni fogja a 40 wattos kábeles, illetve a 27 wattos vezeték nélküli gyorstöltést is. Ha az értesülések nem tévesek, akkor a készülékből piacra dobnak egy 5G modemmel felszerelt kiadást is.

A másik két eszköz, amelyek natívan futtatni fogják a Harmony OS 2.0 rendszert, okosórák lesznek, egészen pontosan a Huawei Watch 3 és a Watch 3 Pro modellekről van szó. Az újdonságok megújult felhasználói felületet és eSIM kapcsolódási lehetőséget egyaránt kapnak, az órák a Watch GT széria tagjaihoz képest jóval több funkciót kínálnak majd, teszik ezt nyilván az üzemidő rovására.

Állítólagos képernyőkép arról, ahogyan a Huawei MatePad Pro 2 a Harmony OS-t futtatja

Eredetileg a Huawei P50 készülékek lettek volna az első olyan eszközök, amelyek már gyárilag Harmony OS-t futtatnak, ám az okostelefonok bemutatása még mindig a levegőben lóg. A közelmúltban napvilágra kerültek olyan élőképek, amelyeken az alapmodell volt látható, de azt még a szivárogtatók sem tudták megmondani, egy egészen pontosan mikor érkeznek a kínai gyártó zászlóshajói. Vannak, akik szerint májusban, mások júniusra esküsznek, de az is megtörténhet, hogy még ennél is későbbre halasztják a mobilok leleplezését.

A Huawei-nek komoly tervei vannak a házon belül fejlesztett operációs rendszerrel. Várakozásaik szerint az év végéig összesen 300 millió készüléken futhat Harmony OS, ez a szám magában foglalja azokat az eszközöket, amelyek gyárilag a rendszerrel debütálnak, illetve azokat is, amelyek egy frissítésen keresztül jutnak hozzá az új ökoszisztémához.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá