Kiderült néhány a (Xiaomi) Black Shark 5 jellemzői közül

Ha minden jól megy, valamikor az idén örülhetünk majd az ötödik Black Shark generációnak, és már most hallani mindenféle pletykákat a kínai gyártó gamer okostelefonjairól. A széria valószínűleg több készülékből áll majd, akárcsak a korábbi kiadások, a legfrissebb hírek az alapmodell fontosabb jellemzőit leplezik le.

A friss információk szerint a mobil burkolata alatt Qualcomm Snapdragon 888+ lapkakészlet végzi majd a számításokat, mégpedig egy 144 Hz-es Samsung E4 AMOLED panel takarásában, ráadásul a képernyő teljesen sík lesz. Az sem hátrányos, hogy 720 Hz-es érintésérzékenységgel bír – ez játékok közben jól fog jönni.

A játékra kiélezett készülék energiaellátását egy 4600 mAh kapacitású akkumulátor biztosítja majd, amelyet a szóbeszéd szerint 120 wattos adapterrel is táplálni lehet. Ha netán ismerősek ezek a specifikációk, az nem a véletlen műve, mert nagyjából ugyanezt hozza a Black Shark 4S Pro is. Magyarán a következő generáció alap kiszerelése tudni fogja azt, amit a jelenleginél a Pro modell. Ami a következő Pro kiadást, vagyis a Black Shark 5 Pro-t illeti, már kicsit komolyabb jellemzőket pletykálnak.

Az okostelefon lelke állítólag az idei Androidos csúcsmobilokat hajtó Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 lapkakészlet lesz, és bár a képernyő ugyanúgy 144 Hz-en frissül majd, a felbontás ezúttal QHD+-ra nő. A telefon borítása alatt rejtőző akkumulátor is méretesebb lesz valamivel, ha minden igaz 5000 mAh-s teleppel látják el a készüléket.

A Black Shark 4 párost tavaly márciusban jelentették be, így még ha tartják is ezt az ütemtervet, van néhány hónap a gamer okostelefonok leleplezéséig. Nem akarunk vészmadárkodni, de a globális hardver-ellátási gondok akár még tovább is eltolhatják a mobilok bemutatását.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá