Kiderült végre, hogy tényleg gyorsabb-e a Huawei új chipje az Apple megoldásánál

A Huawei nagyon tolja az kampánybicajt, és jelenleg főleg az iPhone-okon élcelődik. Most azonban kikerült egy teszteredmény, ami alapján úgy tűnik, hogy egy kicsit azért túloztak a marketingeseik.

Az iPhone-ok bejelentése óta a Huawei folyamatosan beszólogat a cupertinoi cégnek, és az utóbbi hetekben az akkumulátortól kezdve az innováció hiányán át mindent felróttak nekik. Legutóbb azt is kijelentették, hogy a Kirin 980-as chip még az Apple A12-nél is gyorsabb lesz.

Idő közben végre a Kirin 980-as chipről is befutott egy korai benchmark eredmény, és ez alapján kifejezetten erősnek tűnik, de azért az Apple aranyérme még közel sincs veszélyben. A 3390 pontos egymagos, és a 10318 pontos többmagos pontszámmal persze minden jelenlegi androidos mobilt maga mögé utasít az újdonság, ami nagyon szép eredmény.

Mivel azonban a Snapdragon, és a Samsung Exynos SoC-ja is később érkezik, így még nem tudni, hogy ez az eredmény mire lesz elég a riválisok mellett. Rögtön az is kiderült, hogy az új Kirin chip valóban gyorsabb-e az Apple A12-nél, és a válasz egyértelmű.

A szintén 7nm-es technológiát használó A12-es chip ugyanis 4795/11170 pontot gurított, ami azért nem kis különbség. Ez bizony 40%-kos lemaradás egy mag esetén, de többmagos használatnál is 8%-os hátránya van a Huawei-nek. Nem is lenne ez gond egyébként, ha nem hangoztatta volna a gyártó az ellenkezőjét, hiszen így a felhasználóknak joga van számon kérni őket az ígéreteik miatt.

Persze ezek csak számok, és a napi használat mellett biztosan jól szerepel majd az újdonság. Az is elképzelhető, hogy néhány téren tényleg a konkurencia felé nő, sajnos azonban az elmúlt pár hét eseményeit figyelembe véve azzal is számolni kell, hogy az eredmények esetleg kozmetikázottak. A Huawei-ről ugyanis nemrég kiderült, hogy befolyásolták az ismertebb tesztprogramok pontszámait.

Forrás: Huawei

Szólj hozzá