Kiderültek a középkategóriás Oppo A98 jellemzői

Az okostelefonok világában ritkán maradnak titokban egy adott készülék jellemzői a bemutató napjáig, talán mert olyan pletykásak az iparágban dolgozók, vagy, mert a cégek maguk is benne vannak a hírek kiszivárogtatásában – esetleg mindkettő. Az Oppo A98 már nem először tűnik fel az értesülésekben, a korrekt felszereltséggel kecsegtető középkategóriás mobil már több, az értékesítéshez elengedhetetlen engedélyt is megkapott. Most viszont egy részletes adatlap került ki az Internetre, ami az összes lényeges specifikációt felfedi a türelmetlenek előtt.

A Nokiával vívott jogi harc egyelőre kérdőjelbe teszi minden Oppo készülék európai forgalmazását, ám ennek ellenére úgy véljük, továbbra is tudósítani kell azokról a fejlesztésekről és készülékről, amelyben a kínai cég érdekelt. Meg aztán annak is megvan az esélye, hogy a végén megállapodás születik és minden megy tovább a régi kerékvágásban.

Ha nem hallottál volna erről, akkor csak annyit az ügyről, hogy a vádak szerint az Oppo úgy használt Nokia szabadalmakat, hogy nem fizetett értük licenszdíjat, ennek következményeként egyes régiókban szünetel az általuk gyártott készülékek forgalmazása, amit legrosszabb esetben teljes tiltás követhet. Reméljük idáig nem fajul a helyzet, most pedig térjünk vissza az Oppo A98-hoz!

Az okostelefon 6,72 colos, Full HD+ felbontású LCD megjelenítővel érkezik, a panel képfrissítési rátája pedig 120 Hz, a most feltűnt adatlap értelmében. A készülék belsejében Qualcomm Snapdragon 695 lapkakészlet szolgál majd, aminél ugyan akadnak újabb és jobb megoldások is, mindenesetre a chipset mellé 8 GB RAM és 256 GB háttértár kerül az összeszerelés során, ami valamelyest fokozza a lapka használhatóságát és a felhasználói élményt. A mobil hátoldalán 64 megapixeles elsődleges képrögzítő modul foglal helyet, amelyet egy 2 megapixeles makró, valamint egy szintén 2 megapixeles mélységérzékelő segít majd fényképek készítésekor.

Az adatlap azt is megerősít, hogy az Oppo A98 32 megapixeles szelfikamerával lesz felszerelve, ami egy középre igazított kivágás belsejében foglal majd helyet, a kijelző felső kerete alatt. A mobil ColorOS operációs rendszert fog futtatni, amelynek szoftveres alapjait az Android 13 szolgáltatja.

A hardveres komponensek energiaellátásáról 5000 mAh kapacitású akkumulátor gondoskodik, ami kompatibilis lesz a 67 wattos vezetékes gyorstöltéssel. Az Oppo A98 kapható lesz kék és fekete árnyalatokban, azt egyelőre sajnos nem tudni, hogy milyen áron. A megjelenés dátuma sem ismert, de mivel egyre sűrűbben hallunk az okostelefonról, valószínűleg már nem kell sokat várni a hivatalos bejelentésre.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá