Kiderültek a Samsung Galaxy Z Fold 5 pontos méretei

A Samsung Galaxy Z Fold 5 megjelenése egyre közelebb kerül van, és ennek megfelelően mind sűrűbben lehet hallani a hajlítható készülékről, annak lehetséges jellemzőiről. Az okostelefon állítólag nem különösebben újítja meg a már jól bevált receptet, de azért lesznek apróbb változások. Az egyik megbízható szivárogtatónak köszönhetően most megtudhatjuk a készülék várható méreteit és a tömegét. Ráadásul előzetes renderek is megjelentek a készülékkel a főszerepben, ezeket is közöljük egyúttal.

Ice Universe általában megbízható információkat szállít, így vélhetően most is adhatunk a szavára. A bennfentes úgy tudja, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 5 nyitott állapotban 154,9 x 129,9 x 6,1, összecsukva pedig 154,9 x 67,1 x 13,4 mm-es dimenziókkal bír majd.

Az okostelefon mérlegre helyezve 254 grammot nyom, vagyis minimálisan, de könnyebb lesz a jelenlegi modellhez képest, ami 260 grammos súllyal rendelkezik. A szivárogtató azt is megerősítette, hogy a Samsung Galaxy Z Fold 5 6,2 colos külső képernyővel érkezik, ezt már ugye több forrásból is hallhattuk korábban.

Habár a fedő megjelenítő nem hoz magával nagyobb újításokat, a készülék legfontosabb összetevője, a hajlítást lehetővé tévő zsanér igen. A mechanizmus ezúttal egy úgynevezett “vízcsepp” kialakítást kap, amely állítólag látványos módon fogja csökkenteni a hajlítható kijelzőn látható gyűrődést. Ez a megoldás egyes hírek szerint azt is lehetővé teheti a dél-koreai gyártó számára, hogy a telefonon valamilyen védelmet eszközöljön a por ellen.

Egyre több kihívója akad a Galaxy Z Fold modelleknek, de azt suttogják, hogy a Samsung csak az egyiktől tart igazán, ez pedig a Google Pixel Fold. Az okostelefon feltételezhetően a májusi I/O konferencián mutatkozik be a nagyérdemű előtt, a forgalmazása pedig valamikor július végén indulhat.

Mostanában az a szóbeszéd járja, hogy emiatt a Samsung előrébb hozhatja nyári Unpacked eseményét, amelyen a hajlítható okostelefonok – Z Fold 5 és Z Flip 5 – mellett a gyártó prémium okosórái és a Galaxy Tab S9 tabletek is debütálhatnak. Amennyiben ez a híresztelés nem csak holmi pletyka, az Unpacked eseményt esélyesen július 25-én, 26-án vagy 27 -én tarthatják.

Ezek az értesülések messze nem megerősítetettek, így érdemes fenntartásokkal kezelni őket, ugyanakkor Ice Universe információi a Galaxy Z Fold 5 méreteivel kapcsolatban valószínűleg megállják a helyüket.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá