Kiderültek az ROG Ally X főbb jellemzői

Mára abszolút hivatalos tény, hogy az Asus június 2-án dobja piacra második generációs handheld játékgépét, az ROG Ally X-et. A Windows operációs rendszert futtató mini PC várhatóan kínálni fog néhány kulcsfontosságú fejlesztést elődjéhez képest, bár forradalmi újításokra nem érdemes számítani. Egy dél-koreai kiskereskedő pedig már előrendelhetővé tette a készüléket, megerősítve annak külső kialakítását, főbb specifikációit és helyi árazását.

Formaterv tekintetében nem történik nagy változás, viszont a készülék mostantól fekete színben lesz elérhető. Az Ally X 7 hüvelykes érintőképernyővel lesz felszerelve, amely Full HD felbontást, 120 Hz-es képfrissítési rátát és 500 nites maximális fényerőt kínál. Azt egyelőre nem tudni, hogy a panel a korábbiakhoz hasonlóan folyadékkristályos lesz-e, vagy a gyártó OLED-re vált. Akárhogy is, a készülék megjelenítője támogatni fogja az AMD FreeSync-et, maga a handheld pedig a Dolby Atmos hangzást.

A szerkezet belsejében AMD Ryzen Z1 Extreme processzor teljesít majd szolgálatot, vagyis ugyanaz a 4 nm-es konstrukció, 8 maggal és 16 logikai szállal, mint ami az elődben zakatolt. Kapunk RDNA3 grafikát, 24 GB RAM-mal és 1 TB PCIe 4.0 SSD-vel kiegészítve, amely most az előző modellben található M.2 2230 helyett az elterjedtebb M.2 2800-as formátumra vált. Amúgy új lapkakészlet híján kijelenthetjük, hogy a készülék inkább csak ráncfelvarrás lesz, semmint új generációs frissítés.

Ami a szoftvert illeti a Windows mellé az Armoury Crate SE felületet kínálja majd a gyártó. Az ROG Ally X egy 80 wattórás akkumulátort rejt majd a belsejében, amely az előző modell 40 wattórás telepéhez képest sokkal jobb akkumulátoros üzemidőt kell, hogy biztosítson. A promóciós anyagok szerint akár 3 órát is bírni fog erőforrás igényes játékok futtatása során, ami valóban komoly előrelépést jelentene. Az egyéb említésre méltó specifikációk közé sorolható az ujjlenyomat-olvasó, az USB 4 port, amely akár 4 Gbps Thunderbolt 4 átvitelre is képes lehet.

Nyilván a handheld a nagyobb akkumulátor miatt nehezebb lesz, 608 helyett immáron 670 grammot fog nyomni. Az ROG Ally X Dél-Koreában helyi pénzről átszámítva 415 ezer forintos áron kerül majd forgalomba. A megrendelt készülékeket június közepétől kezdik el kiszállítani. A korábbi szóbeszédek szerint a készülék 799 dolláros vételár mellett fog megjelenni az Egyesült Államokban, ami nagyjából 287 ezer forintot jelent. Hogy aztán nálunk Európában, illetve a dübörgő gazdaságú Magyarországon mennyit fog kóstálni a handheld játékgép, az egy remek kérdés.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá