Kifelé hajló képernyős flip mobilon dolgozhat a Vivo

Ahogyan a hajlítható képernyős okostelefonok elkezdenek terjedni, a különböző gyártók mindenféle koncepcióval és ötlettel kísérleteznek, ezek egy része megmarad örök szabadalomnak, mások pedig tényleg a boltokban kötnek ki, sokszor horribilis árcédulával sokkolva a vásárlóközönséget. Fogalmunk sincs mibe kerülhetne a Vivo nemrég levédett szabadalma, amelyben egy olyan flip mobil szerepel, amelynek képernyője kifelé hajlik, de elég érdekesnek tűnik ahhoz, hogy foglalkozzunk vele egy kicsit.

A készülék ötletét a kínai szellemi tulajdonokkal foglalkozó hivatalnál, a CNIPA-nál védették le, a mobil központi eleme egy a telefon alján lévő zsanér, amely kifelé képes nyitni a szerkezet képernyőjét. A szabadalmi dokumentációban vázlatok is voltak, ezek alapján készültek a LetsGoDigital rajzai, amelyek alapján jól látható, hogy a kínai gyártó a hátoldalra X alakban 5 képrögzítő egységet szerelne, ezek közül az egyik periszkópos megoldás volna. Még a LED villanónak is jut némi hely szélen, a csík alakú elrendezés a Vivo X50 Pro-t idézi.

Valljuk be az őszintét, az elrendezés fölöttébb szokatlan, tartóssága is megkérdőjelezhető, így aztán egy ilyen szabadalom levédése még messze nem jelenti azt, hogy a manufaktúra mérnökei ténylegesen dolgoznak egy hasonló mobilon. Sőt, az is lehet, még működőképes prototípus sem létezik.

 

Persze ahhoz, hogy egy gyártó benne maradhasson az innovatív élvonalban folyamatosan kísérleteznie kell mindenféle ötlettel, és még ha nem is lesz ebből a koncepcióból megvásárolható készülék, klassz látni, hogy legalább fantáziában nincs hiány a tervezőasztalok mellett.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá