Kigyulladt a Samsung akkumulátorgyára

A Samsung SDI a Samsung csoport akkumulátorgyártásért felelős részlege . Az óriásvállalat készülékeinek nagy hányadába ők szállítják a telepeket. Igen, többek között a Note 7 messze földön híres kiégésre hajlamos akksiját is nagy részben ők kivitelezték. A Weibo-n (a kínaiak Twittere) tűntek fel képek, miszerint kigyulladt az üzem.

A Samsung SDI szóvivője reagált is az eseményekre, és megerősítette, hogy valóban történt – ahogyan ő fogalmazott -“egy kis tűzeset” az Észak-Kínában található gyárban. A képeken szépen látszik a gomolygó fekete füst. Shin Yong-doo azt is hozzátette, hogy természetesen az incidensnek semmiféle ráhatása nincsen a gyártási folyamatra, egy apró balesetről van szó csupán.

Megnyugtatott mindenkit, hogy a tűz nem a gyártósoron alakult ki, hanem a szeméttárolóban kapott lángra valami. Ennek ellenére igencsak vicces ez a történet, főleg ha a Note 7-re gondolunk vissza. Annak ellenére, hogy az akkumulátoroktól teljesen független helyen történt a tűzeset, furán veszi ki magát a szituáció. Várhatóan sok mém és pletyka kering majd az interneten a témában.

Forrás: SAMMobile

Szólj hozzá