Kigyulladt egy iPhone 7 Plus

Egy amerikai 18 éves lány – név szerint Brianna Olivas – iPhone 7 Plus készüléke egyszer csak kigyulladt, ugyanúgy, ahogy néhány Galaxy Note 7 is tette. Ezek szerint nem csak a Samsung küzd hasonló hibákkal, hanem az Apple is. Mostanában hallhattunk iPhone 6 készülékekről is, amik vagy lemerültek a hidegben, vagy ugyanígy lefüstöltek.

https://twitter.com/briannaolivas_/status/834556234166448128

Az alábbi videó terjeng a Twitter-en, melyen jól látható, ahogy leolvad a készülék hátulja. Az incidens akkor történt, mikor a lány aludt éppen, és a párja figyelt fel a szagra és a füstre. Ezután gyorsan kivitték a fürdőszobába a telefont, és levideózták a jelenséget. A hölgy állítása szerint csak gyári töltőt használt, mást nem.

A történetben a legszebb talán az, hogy Brianna a történtek előtt pár nappal járt az Apple szervizben, mert a készülék nem működött megfelelően, a végén már bekapcsolni sem volt hajlandó, de ezt a problémát sikerült orvosolni. Az Apple munkatársai azt állították, hogy a készülékkel minden rendben van, használja nyugodtan.

A gond forrása egyébként vélhetőleg ugyanaz a Galaxy Note 7 és az iPhone 7 Plus esetében. A lítiumion-akkumulátorok rendkívül érzékenyek a magas hőre és a külső behatásokra, ezek miatt történhetnek az ilyen balesetek. Az Apple már vizsgálja a helyzetet, hogy kiderítse, pontosan mi okozta a hibát.

Forrás: PhoneArena

Szólj hozzá