Kijelző alatti kamerával és minden irányból ívelt megjelenítővel jöhet a Vivo NEX 5

A Vivo tavaly egy APEX 2020 koncepció telefonnal ejtette le az állunkat, ami egy kijelző mögötti kamerával, valamint egy gyönyörű képernyővel ejtette rabul a figyelmünket. Nem sokra rá, egy hónappal később a NEX 3S 5G meg is jelent, ami a képernyő ívelt kialakítását ugyan megkapta, de a panel mögé szerelt képrögzítő egység helyett pop-up kamerával debütált. És akkor már nem is lesz semmi ebből az APEX modellből? A szivárogtatók és bennfentesek szerint a telefon meg fog jelenni abban a formában is, ahogyan tavaly láthattuk, csak egy darabig még várni kell rá.

A mobillal kapcsolatban információkat ezúttal is a Weibo fenegyerekek szolgáltattak, akik úgy tudják, a Vivo futurisztikus készüléke meg fog jelenni kereskedelmi forgalomban is, csak nem éppen mostanában, hanem valamikor az idei év második felében. Hogy enyhítsék a várakozást, néhány részletet is megosztottak a mobillal kapcsolatban, ami a Vivo NEX 5 nevet kaphatja a keresztségben. Ez a modell már megkapja a kijelző mögé/alá szerelt kamerát, igaz ez csak a telefon prémium változatára érvényes, lesz ugyanis egy olcsóbb variáns is, ami kameralyukba rejti majd a képrögzítő egységet.

A képernyő 6,78 hüvelykes képátlóval és minden oldalán ívelt kialakítással rendelkezik majd, az előlapi kamera pedig elhelyezésétől függetlenül 32 megapixeles felbontással rögzíti a pillanatokat. A Vivo NEX 5 hátoldalán egy Samsung gyártmányú GN2 érzékelő tölti majd be a főszerepet, ha emlékeztek ez egy 1/1,12 hüvelykes konstrukció, ami 50 megapixeles kialakítással bír, rajta kívül egy szintén 50 megapixeles ultraszéles látószögű modul is részét képezi majd a kamerakészletnek. Az egyik szivárogtató szerint a Zeiss is részt vállalt az optika kidolgozásában. A mobil kapcsán még azt is rebesgetik, hogy IP68 minősítésnek megfelelő vízálló kialakítást kaphat.

Vivo APEX 2020

A Vivo NEX 5 aksija kapcsán eltérő infókat hallani, az egyik forrás úgy tudja a készüléket egy 4500 mAh kapacitású telep látja majd el energiával, ami 66 wattos gyorstöltéssel is táplálható, de még a 40 wattos indukciós padokat is támogatni fogja, egy másik szivárogtató 120 wattos kábeles és 60 wattos vezeték nélküli töltést jósol a telefonnak.

Amennyiben valóban lesz Vivo NEX 5, akkor leghamarabb 6 hónap múlva debütálhat. Ez azt jelenti, hogy a telefon még mindig fejlesztés alatt áll, és jelenleg csak maroknyi prototípus létezhet belőle, a végleges specifikációk pedig még bőven változhatnak, mire elérkezik a készülék bemutatója. Még ha a bennfentesek értesülései jelen pillanatban pontosak is, könnyen elavulttá válhatnak mire befut a mobil, így ezeket a jellemzőket semmiképp sem érdemes készpénznek venni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá