Kijelzőt szerelnek az Apple HomePod-ra

Nem lepődnénk meg, ha kiderülne, hogy még sosem hallottál az Apple HomePod-ról, hiszen a készüléket nálunk valamiért nem forgalmazzák. Az eszköz lényegében egy vezeték nélküli, intelligens hangszóró, amely nyilván lehetővé teszi a zenelejátszást, Siri vezérlését, illetve az okosotthon eszközök irányítását. Ez a hasznos kis ketyere Ming-Chi Kuo Apple-szakértő szerint hamarosan új szintre léphet, a gyártó ugyanis azt tervezi, hogy egy megjelenítővel szereli fel az eszközt.

Befutott Ming-Chi Kuo legújabb jelentése a következő Apple HomePod-ról, amelyet a vállalat 2024 első felében tervez piacra dobni. Az új eszköz állítólag egy 7 hüvelykes kijelzőt kap, érkezése pedig nagy változást jelenthet a cupertinoi cég okosotthonokkal kapcsolatos üzleti stratégiájában. A készülékre szerelt megjelenítővel hozzáférést nyerhetünk további, eddig elérhetetlen okosotthon funkcióhoz, arról nem is beszélve, hogy az új HomePod modell mélyebb integrációt biztosíthat az Apple eszközök ökoszisztémáján belül – véli a szakértő.

A készülék megjelenítőjének gyártásáért állítólag a Tianma Microelectronics felel majd egy exkluzív megállapodás keretein belül. Kuo azt is említi, hogy a Tianma a jövőben akár iPad képernyőkre is megrendeléseket kaphat. A szakértő valószínűleg jól sejti, hogy mi a dörgés az almás vállalat színfalai mögött, mert már tavaly is voltak olyan szóbeszédek, hogy a cég egy tvOS rendszert futtató HomePod készülék bevezetését fontolgatja. Az akkori találgatások szerint az eszköz egy beépített kamerán keresztül lehetővé tenné a FaceTime használatát, mindemellett pedig biztosítaná a szokásos, intelligens hangszórótól elvárható funkciókat.

Kíváncsian várjuk össze hogy ebből az egészből mi sül majd ki, illetve reménykedünk abban, hogy ez a készülék már nálunk, Magyarországon is kereskedelmi forgalomba kerül.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá