Kirin helyett Snapdragon lapkával érkezett a Huawei új mobilja

Azon túl, hogy a sajtó kapott egy előzetes bemutatót a Honor View 20 készülék főszereplésével, a Huawei egy olcsóbb okostelefont is bemutatott. Az októberben érkezett Enjoy 9 Plus-hoz most kiadtak egy kedvezőbb árú variánst Enjoy 9 néven, ami a hardveres jellemzők alapján jól használható telefon lesz azok zsebében, akiknek nem feltétlenül van szüksége drága mobilra.

Az Enjoy 9 megjelenítője teljes mértékben kiszolgálja a médiafogyasztásra specializálódott felhasználók igényeit, hiszen egy méretes, 6.26 colos, 1520×720 felbontású IPS LCD képernyőről beszélünk. Az emlékek megőrzése sem lesz gond a telefonnak, hála a kétkamerás hátlapi képrögzítő egységnek, amelynek szenzorai 13, illetve 2 megapixelesek. Az elsődleges érzékelő apertúrája f/1.8, míg a mélységérzékelő rekeszértéke f/2.4. Az előlapra pedig f/2.0 rekeszértékű 8 megapixeles kamerát szereltek az ázsiai gyártó munkatársai.

A Huawei Enjoy 9 Qualcomm Snapdragon 450 chipsete nem igazán alkalmas fúziós folyamatok kiszámítására, de a mindennapos használathoz elegendő teljesítményt tud felmutatni, és a vásárlók választhatnak 3/32, illetve a 4/64 GB-os kiszerelésekből. Különös módon a mobilból egyáltalán nem készült Kirin lapkával szerelt változat, ezen felül sajnálatos módon a hagyományos biometrikus azonosításra sincs lehetőség, mivel a készülék nem rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval. Helyette arcfelismerésen alapuló kijelzőfeloldásra kell hagyatkoznia a jövendőbeli tulajdonosnak, ami okkal vált ki aggodalmakat bizonyos felhasználókból.

A készülék háromféle színátmenetes árnyalatban lesz kapható – kék, vörös és lila -, illetve ezen kívül lesz egyszínű fekete változat a hagyományosabb kinézet rajongói számára. Az ár egyelőre nem ismert, de a forgalmazás a héten megindult Kínában.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá