Kiszámolták, hogy mennyibe kerül a Samsungnak egy Galaxy S10+ előállítása

Mindig érdekes infó egy adott mobil előállítási költsége, hiszen így képet kaphatunk arról, hogy körülbelül mennyit profitálhat belőle az adott cég, és most a Galaxy S10+ került nagyító alá.

Azt már az elején leszögeznénk, hogy érdemes fenntartásokkal kezelni a dolgot, mivel ez nem a Samsungtól származik, hanem a TechInsight kalkulálta ki, miután rátették a mancsukat a mobilra, amelyet utána darabokra szedtek.

Ahogy azt sejteni lehetett, idén is a kijelző a legdrágább, és 86,5 dolláros árával megelőzi a 70,5 dolcsiba kerülő Exynos 9820-as chipet. Érdekesség, hogy a két alkatrész összege nagyjából megegyezik a Galaxy S9+-ban található páros összegével.

A memória és háttértár együttes ára 50,5 dollár, ami összegben szintén hasonló a tavaly összeghez, ám idén ezért az árért már 8 GB RAM-ot és 128 GB háttértárat kapunk, köszönhetően a csökkenő memóriaáraknak.

A végösszeg 420 dollár lett, ami elsőre alacsonynak tűnhet az 1000 dolláros árcédulához képest, de azért ez nem ilyen egyszerű, mivel az anyagköltségen kívül sok más költséggel is számolni kell.

A tervezési munka, szoftverfejlesztési költség, gyártási költségek, a marketing, a logisztika, fizetések, és ki tudja még mennyi minden terheli a végső árat, így a Samsung ennél minden bizonnyal kevesebbet profitál a készülékekből.

Forrás: TechInsights

Szólj hozzá