Kiszivárgott a hajlítható kijelzős Vivo X Fold S néhány fontosabb jellemzője

Igazából csak hónapok teltek el azóta, hogy a Vivo bemutatta első hajlítható kijelzős okostelefonját, amely az X Fold névre hallgat, ám máris úton van a folytatás. A kínai gyártó következő flexibilis képernyővel szerelt mobilja mint X Fold S léphet a világot jelentő deszkákra, némileg továbbfejlesztett jellemzőkkel. Ezek közül a specifikációk közül került most napvilágra néhány.

A hajlítható képernyős okostelefonról hetekkel ezelőtt kezdtek el szállingózni a pletykák, tehát a létezéséről nem tudunk túl régóta. Most viszont a népszerű és általában megbízható ázsiai szivárogtatónak, Digital Chat Station-nek köszönhetően az okostelefon néhány fontosabb jellemzője is közkinccsé vált. Bennfentesünk úgy tudja, hogy a készülék belsejében Snapdragon 8+ Gen 1 lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, a hardveres komponensek energiaellátását pedig egy 4700 mAh kapacitású akkumulátorra fogják bízni, amely támogatja a 80 wattos gyorstöltést.

A Vivo X Fold S megjelenítői maradnak a régiek, legalábbis az elődhöz képest, vagyis ugyanaz a flexibilis, 8,03 colos, illetve a külső oldalon egy 6,53 colos sima képernyő lesz a telefonon, mindegyik AMOLED technológiára épül majd, és támogatják a 120 Hz-es képfrissítési rátát. Elvileg a kamerákon sem fognak érdemben változtatni, vagyis marad az 50 megapixeles elsődleges képrögzítő, a 48 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint a 12 megapixeles telefotó modul 2x optikai zoommal. Az eddigi 12 megapixeles periszkópos egység viszont ezúttal 8 megapixeles lesz. A szenzorok finomhangolásában részt vehet a Zeiss csapata is. Az előlapi kamera felbontása pedig továbbra is 16 megapixel marad.

Ami a Vivo X Fold S bemutatójának dátumát illeti, egyelőre csak találgatni tudunk, de a pletykák szerint már nem kell túl sokat várni arra, hogy a nagyközönség elé tárják a hajlítható képernyős készüléket. Az árazás, illetve a forgalmazásban résztvevő régiók – reméljük ez a modell már kijut Kínából – egyelőre nem ismertek.

Forrás: GSMArena és GizmoChina

Szólj hozzá