Kiszivárgott a Qualcomm Snapdragon 865-ös chipjének specifikációja

Közeledik az év vége, a sebesség megszállottjai pedig bizonyára már pontosan tudják, hogy ez azt is jelenti, miszerint hamarosan bemutatkozik a Qualcomm legújabb chipje, amely jövőre a legjobb mobilokat hajtja majd.

A Snapdragon 855+ jelenleg a piac egyik leggyorsabb megoldása, ám természetesen a fejlődés nem állhat meg. Így tehát érkezik az utód, amely minden bizonnyal a Snapdragon 865 névre hallgat majd, és egy megbízható kínai szivárogtatónak köszönhetően már a specifikációja is ismert.

A chip a hírek szerint a Samsung 7 nm-es EUV eljárásával készült, és kétféle változatban is a piacra került majd, hiszen 4G-s és 5G-s verzió is érkezik belőle. A 8 magos megoldás legerősebb ARM Cortex A77-es magja 2,84 Ghz-en, három további A77-es magja 2,42 Ghz-en, a maradék 4 db A55-ös magja pedig 1,8 Ghz-es sebességen fut.

Ezekkel az adatokkal állítólag 20%-kal lesz erősebb a Snapdragon 865 az elődjénél. A GPU terén is hasonló előrelépésre számíthatunk, mivel az Adreno 640 is nagyjából 20%-os előrelépést ígér. Ez így egész korrekt fejlesztésnek tűnik, ráadásul az új chip már LPDDR5 memóriát is támogatja majd.

Természetesen több apró újítást is kapunk majd, így nem kell attól félnünk, hogy a sebességben merül majd ki a fejlesztés. Gyakorlatilag minden top gyártó erre építi majd a legjobb mobiljait, ám első körben ezt állítólag majd a Samsung, a Xiaomi és a Sony teheti majd meg, a többiek pedig csak ezután építhetik majd be a telefonjaikba.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá