Kiszivárgott a Trónok Harca legújabb része

Nem túlzunk ha azt mondjuk, az HBO-ra rájár a rúd. Előbb hackerek loptak el tőlük rengeteg adatot, most pedig a legnézettebb műsoruk legújabb része terjed az interneten.

A spanyol és skandináv nézők voltak olyan szerencsések, hogy 1 héttel hamarabb láthatták a részt, mely kedden hajnalban vált elérhetővé az ottani régiókban. A hibát gyorsan észrevették és 1-2 óra alatt javították. Ennek ellenére kiszivárgott, mivel a neten már hozzáférhető az epizód, mely a Death is the enemy címet viseli.

Az HBO közleményben ismerte el a hibát, és közölték, hogy egy harmadik fél hibázott, illetve kihangsúlyozták, hogy ennek semmi köze a hackertámadáshoz. A HBO-nál elég sok a probléma mostanság. Először Indiában volt gondjuk, mikor is a 4. rész szivárgott ki hamarabb, melynek felelőseit már elfogták. Később hackerek loptak el 1,5 TB adatot és követelnek 6 millió dollárt. A hírek szerint az HBO még alkudozik, és mindössze 250 dollárt hajlandó fizetni nekik.

Most pedig a közösségi oldalaikat is feltörték, és üzenetet hagytak nekik. Az önkéntes hackerek elvileg csak tesztelték az HBO védelmét, ami elbukott. Emiatt kérik, hogy vegyék fel a kapcsolatot velük, ha szeretnének ezen változtatni. Ha ehhez hozzávesszük a legújabb kiszivárogtatást, akkor elmondhatjuk, hogy valami nagyon nincs rendben az HBO háza táján.

Forrás: Mashable

Szólj hozzá