Kiszivárgott az iOS 17

Habár az Apple még csak most kezdte el teríteni az iOS 16.3 frissítését, kiszivárgott az iOS 17 néhány jellemzője, illetve egy-két érdekesség a következő almás mobil operációs rendszerrel kapcsolatban. Ha minden igaz a szoftver idén szeptemberben debütál majd az iPhone 15 sorozattal, de már most nyerhetünk egy felületes betekintést az érkező rendszerbe.

Vizuális szempontból nem történnek forradalmi újításokat vagy és az új rendszer szinte teljesen úgy fog kinézni, mint a jelenlegi. Az iOS 17 esetében a középpontban inkább a stabilitás és a hatékonyság fog szerepelni, illetve annak fejlesztése közben arra is fognak figyelmet fordítani, hogy az a lehető legjobban támogassa az Apple kiterjesztett valóság/virtuális valóság headsetét. Bizony, az almás cég ilyennel is készül.

Éppen ezért az iOS 17 egy új, dedikált alkalmazást fog kapni, amelyet kifejezetten a headset mellé készítenek a cupertinoi cég munkatársai. Ez valami olyasmi lesz, mint amit az Apple Watch-hoz készítettek, de lényegesen több funkcióval, ha hinni lehet a forrásnak. Nagyon úgy fest, hogy az Otthon applikáció is megújul, jelentős változásokra lehet számítani.

Megújul majd a Zene alkalmazás is, amely új, az appon belüli navigációval kapcsolatos fejlesztéseket kaphat. Az Email app egy kicsit egyszerűbb lesz, de javítani fognak az Emlékeztetőkön és a Fájlokon is, igaz, egyelőre nem tudni, hogy egészen pontosan milyen módon. Megújul a Fitnesz és a Tárca alkalmazás is.

Az iOS 17 hat olyan okostelefonra épül, amelyek dinamikus hszigetel vannak felszerelve, ezek közül kettő már most is elérhető a piaci forgalomban, az iPhone 14 Pro, valamint az iPhone 14 Pro Max készülékekről van szó. Hacsak valamilyen módon a korábbi modellekre nem szerelnek spéci új notchot, akkor az iPhone 15 sorozat összes tagja rendelkezni fog dinamikus szigettel, vagyis végre búcsút mondunk a szenzorszigetnek.

Az iOS 17 kiszivárgott kódjából még az is kiderül, hogy mind a négy új iPhone USB-C csatlakozóval lesz felszerelve, de ezek közül csak kettő fogja támogatni az USB 3.2 szabványt, így van, jól sejted, a Pro és a Pro Max. A többi mobil szintén USB-C porttal rendelkezik majd, de azok adatátviteli sebessége ugyanolyan lesz, mint a mostani lightning csatlakozóké.

Mint mindig, most is az iPhone 15 Pro Max lesz a csúcsragadozó a szérián belül, amely a sima Pro modellhez képest fejlettebb képfeldolgozó szoftverrel és jobb hűtéssel fog debütálni, utóbbit valószínűleg az teszi, ha más nem legalábbis részben lehetővé, hogy a telefon fizikailag is nagyobb mérettel bír.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá