Kiszivárgott képeken a Sony kompakt mobilja

Relatív keveset hallani az érkező Sony mobilokról, ám a Compact széria felélesztését rengetegen várják, és úgy tűnik, hogy egyre közelebb lehet a megjelenése, hiszen minden bizonnyal erről a mobilról futott be néhány kép.

Tavaly OnLeaks szállította a nagy hírt, miszerint hamarosan érkezhet a Sony Xperia Compact széria legújabb tagja, mivel a gyártó visszahozza a nagy sikerű szériát. Most néhány kép is érkezett a pletykához, ám sajnos nem igazán azt kapjuk amit vártunk.

A 2014-ben debütál Xperia Compact 1 még 4,3 colos kijelzőt kapott, míg a legutolsó, Xperia ZX2 Compact névre keresztelt készülék már 5 colos képernyőt rejtett. A tendencia nem változott, ugyanis beszámolók szerint a következő Xperia Compact mobil már 5,5 colos panelt kap. Ez sajnos jóval nagyobb mint amire számítottunk, ám a mai felhozatalt elnézve még talán így is rá lehetne sütni a kompakt jelzőt.

Sajnos azonban a renderelt képek alapján ez nem feltétlenül állja meg a helyét, mivel a klasszikus Sony dizájnt kapjuk, amely ezúttal is kifejezetten vaskos kávákat jelent. Ezek alapján nem igazán tudjuk elképzelni, hogy méretben felvegye a versenyt egy iPhone 12 Mini vagy Galaxy S21 mobillal.

Az újabb infók tehát sok rajongónak a kedvet szeghetik, és mi is kissé értetlenül állunk a dolog előtt, mind az idejétmúlt dizájn, mind pedig a kijelző mérete miatt. Persze a Sony mobilos részlege már eddig is produkált furcsaságokat, hiszen például az egy éve bemutatott Sony Xperia Pro a mai napig nem került forgalomba.

Forrás: AndroidAuthority

Szólj hozzá