Kiszivárgott képeken a Honor V8

A Huawei nemsokára bemutatja legújabb Honor készülékét, a V8-at, ám már most kiderültek a legfontosabb részletek, és a mobil kinézetét sem fedi homály.

A Honor sorozat mindig is arról volt híres, hogy a felsőkategóriás mobilokat középkategóriás áron lehetett megszerezni. A Honor 6 és a Honor 7 is hatalmas siker volt, bár utóbbi árazása már nem volt annyira baráti, mint az elvártak, de még így is jóval a konkurencia alatt maradt. A Honor sokszor annyira jól sikerült, hogy a Huawei P széria egyik legnagyobb konkurenciája lett.

Az előzetes képeken jól látszik, hogy a V8 duál hátsó kamerával érkezik, ami igazából nem annyira meglepő, mivel a Honor 6 Plus is már dupla kamerával jelent meg. Az inkább meglepő volt, hogy sem a Huawei P8 sem a Honor 7 nem kapta meg ezt a fícsört, illetve, hogy nem készült egy Honor 7 Plus. Úgy tűnik ezt a lyukat szeretnék most betömni, ugyanis a V8 hatalmas 5,7 inches kijelzővel érkezik, ami Full HD felbontású. A vasat a Huawei saját fejlesztésű 2.3 GHz-es nyolcmagos Kirin 950 processzora hajtja majd, 4 GB RAM segítségével, a belső tároló pedig 32 GB-os lesz. Állítólag érkezik majd egy másik variáns is, amelyben kicsit erősebb processzor (2.5GHz-es Kirin 955), 64 GB belső tároló és QHD (2560×1440) kijelző kerül.

Huawei-honor-v8-leak-dual-camera

Hátul a duál 12 megapixeles, elől pedig egy 8 megapixeles kamera található. Azt még nem tudni, hogy erre is elsütik-e a Leica márkanevét, a képeken úgy tűnik azt meghagyják a P9-nek.

A telefon méretei 157.00 × 77.60 × 7.75 mm és 170 gramm a súlya, ami azt jelenti, hogy vékonyabb lesz, mint a Honor 7 volt, de nehezebb is, ez mondjuk betudható a nagyobb méretnek. A telefon teste üveg és fém, és egy kicsit kerekdedebb, ergonomikusabb lett a hátlap, amin természetesen megtalálható az ujjlenyomat-olvasó.

Huawei-honor-v8-leak-dual-camera-2

A Honor sorozat híres volt a kiváló üzemidejéről is, szerencsére ilyen tekintetben is sikerült felfele lépni, ugyanis a korábbi 3100 mAh-s akkumulátor helyett egy 3400-as telep kerül a gépházba.

A telefon 4G LTE képes és Android 6.0-t futtat, arról viszont egyelőre nincs hír, hogy ezúttal is kimaradt-e az NFC.

Az árakat sem említették eddig, de ne legyenek illúzióink, ha a Honor 7 130.000 forinton nyitott, akkor a V8 – véleményem szerint – kicsit a P9 alatt, 150-170 ezer forint körül indulhat majd.

Forrás: Android Authority

Szólj hozzá