Kiszivárgott néhány érdekesség a Sony WF-1000XM5 fülhallgató kapcsán

A feltételezések szerint a Sony hamarosan új vezeték nélküli fülhallgatóval örvendeztet meg bennünket. Egyelőre hivatalos információk nincsenek a Sony WF-1000XM5-ről, de a technológiai világ pletykafészkei szinte szünet nélkül szállítják az érdekességeket. Ha hihetünk a friss értesüléseknek, az új modell esetében a gyorstöltésre és a pehelykönnyű kialakításra helyezik majd a hangsúlyt.

Az újgenerációs változat sokkal könnyebb lesz, a fülesek önmagukban 5,9 grammot nyomnak majd, a legújabb nem hivatalos értesülések szerint. A mostani modell, vagyis az XM4 7,3 grammot nyom. Dimenziók tekintetében is kompaktabbá válhat az új füles, vagyis számíthatunk rá, hogy kényelmesebb viselet lesz, mint az eddigiek a szérián belül.

Az üzemidőt nem forradalmasítják, marad ugyanúgy 24 óra – ez nyilván a tárolásra és töltésre használandó dobozkával együtt értendő – dehogy a szánk mégse görbüljön lefelé, kapunk egy új gyorstöltés funkciót. Ennek segítségével három perc ebben a bizonyos dobozkában, akár egy órányi üzemidőre elegendő energiát is képes a fülesek belsejébe préselni. Ehhez korábban, vagyis jelenleg 5 perc is kellett. Magát a bölcsőt USB-C csatlakozón keresztül, illetve vezeték nélküli módon lehet majd energiával ellátni.

Kiszivárgott kép a készülékről

A Sony WF-1000XM5 javított hangfelvétellel bírnak majd, de azt egyelőre nem tudni, hogy ez új, továbbfejlesztett mikrofonok, vagy valamilyen spéci szoftveres trükk révén valósul meg. A fülhallgató már gyárilag tudni fogja a többpontos csatlakoztathatóságot, amelyet a jelenlegi generáció csak utólag, egy frissítés révén kaphatott meg.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony WF-1000XM5 mennyibe fog kerülni és mikor mutatják be, de azért akadnak sejtéseink. Az előző modell 2021 júniusában jelent meg, megjelenésekor pedig 280 eurós árcédulát nyomtak a dobozára. Esélyes, hogy a következő generáció is valamikor nyáron mutatkozik be a nagyérdemű előtt, mint ahogyan az is, hogy ezúttal vastagabban fog majd a japán gyártó ceruzája.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá