Kiszivárgott néhány részlet a Samsung 2021-es hajlítható készülékeiről

Igazából nem ez az első alkalom, hogy hallunk erről a témáról, de az OLED kutatással foglalkozó UBI Research munkatársai felfedték előttünk, hogy jövőre összesen három hajlítható készülékkel fog előrukkolni a koreai Samsung. Mivel a gyártó egyre több erőforrást és időt szán ezeknek a készülékeknek a fejlesztésére, és még a nagy múltú Galaxy Note szériát is hajlandó felszámolni, semmi meglepő nincs abban, hogy jövőre a vásárlók kézhez kaphatnak egy Galaxy Z Fold 3, egy Z Fold Lite, valamint egy Z Flip 2 elnevezésű okostelefont. A frissen közzétett jelentés nem csak a telefonok érkezéséről, de néhány a kijelzőjükkel kapcsolatos részletről is szót ejt.

Mindhárom flexibilis okostelefon esetében alkalmazni fogják az új generációs UTG, Ultra-Thin Glass, vagyis ultravékony üveg technológiát, amely a korábbi műanyag bevonatot hívatott váltani, és ami azóta rengeteget fejlődött a színfalak mögött. A kijelzők esetében LTPO eljárást is alkalmazni fognak, ami a panelek energiafogyasztását hivatott csökkenteni. A Galaxy Z Fold 3 mindenképpen ki fog tűnni a többi ajánlat közül, mert ez a készülék már egy kijelző alá/mögé szerelt szelfikamerával debütálhat. A megjelenítője ugyanakkor valamivel kisebb lesz: 7,6 hüvelyk helyett már csak egy 7 colos panel kerülhet a telefon belső oldalára, ám a külső képernyő megmarad 4 colos, tehát összességében a jövőre bemutatásra kerülő mobil valamivel kisebb lesz, mint a Galaxy Z Fold 2.

Ami a Samsung Galaxy Z Fold Lite-ot illeti ugyanerre a képernyő technológiára és méretre lehet számítani, nyilván a kijelző mögé szerelt kamera nélkül, ellenben a hardver valamivel gyengébb lesz, ezáltal viszont valamivel olcsóbban lehet majd beszerezni ezt a változatot. A Galaxy Z Flip utód kapcsán pedig úgy tudni, hogy ugyanazt a 6,7 colos hajlítható panelt kapja, viszont azt egy nagyobb, 3 hüvelykes külső képernyővel egészítik majd ki. A jelenlegi modell esetében egy mindössze 1,1 colos mini kijelzővel kellett beérni. Ami még ezzel a jelentéssel kapcsolatban mindenképpen szót érdemel az, hogy megerősíti a korábbi szóbeszédeket, melyek szerint a Galaxy Z Fold 3 S Pen támogatással érkezik.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá