Kiszivárogtak a Google Pixel 7a főbb jellemzői

Május 10-én tartják a Google éves fejlesztői konferenciáját, amelyen több érdekes bejelentésre is számítani lehet. Befut a keresőóriás első hajlítható okostelefonja, hivatalosan is leleplezik az Android 14-et, táblagép és egy középkategóriás mobil is debütálhat. Mi most az utóbbiról, a Google Pixel 7a-ról fogunk szót ejteni, amelynek jóval a megjelenés előtt kiszivárgott szinte minden fontosabb jellemzője.

Az új információkat Roland Quandt tette közzé, az általa gyűjtött specifikációk alapján a középkategóriás mobil már majdnem prémium ajánlat lesz. Az “a” vonalon belül ez lesz az első olyan okostelefon, amelyet egy 64 megapixeles fő kamerával szerelnek fel, az első, ami emelt képfrissítést kap – jelen esetben 90 Hz-et – és elsőként lesz kompatibilis a vezeték nélküli töltőkkel. Komoly előrelépések ezek a tavalyi Google Pixel 6a-hoz viszonyítva.

A telefon belsejében Google Tensor G2 lapkakészlet zakatol majd, ami ugyanúgy ott szolgál a Pixel 7 burkolata alatt, mondjuk azt nem tudni, mennyi operatív memóriával egészítik ki a chipsetet, de az akkor is egy prémium lapka lesz. A Google Pixel 7a többet nyújt majd, mint elődje, azonban többe is kerülhet. A készülék állítólag 500 dolláros áron kerülhet forgalomba, ami 50 dollárral több, mint amennyiért a Pixel 6a-t anno árulni kezdték.

Amit még tudni, hogy a telefon 6,1 colos, Full HD+ felbontású kijelzőt kap, így még a Pixel 7 alapmodellnél is kompaktabb lesz, annak ugyanis 6,3 hüvelykes megjelenítője van. Abban a bizonyos 64 megapixeles kamerában Sony IMX787 szenzor teljesíthet szolgálatot, ami egy 1/1,37 colos megoldás, Super Res Zoom funkcionalitással. Nagyon vékony vonal választja majd el a Google Pixel 7a-t és a Pixel 7-et, így sokak számára lehet jobb választás az újdonság, még az enyhén megemelt ár mellett is. Alig várjuk a hivatalos bejelentést!

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá