Kiszivárogtak a Google Pixel Tablet lehetséges jellemzői

A Google a májusban tartott fejlesztői konferenciáján rengeteg különböző termékkel kecsegtetett bennünket, ezek között nyilván ott voltak az ősszel érkező és hamarosan debütáló Pixel 7 okostelefonok, a régóta várt Google Pixel Watch, a gyártó első okosórája, de mindezek mellett ott feltűnt egy táblagép is. Habár az előbbi termékek október 6-án fognak érkezni, a tablet majd csak jövőre debütál, ennek ellenére a gyártó megosztott egy képet a készülékről, mások meg kiszivárogtatták a jellemzőit.

A Google tehát publikált egy renderelt képet a Pixel Tablettel a főszerepben, amely már a különböző minőségellenőrzési tesztek fázisába lépett, ebből a célból néhány prototípust elküldtek Indiába, valaki pedig volt olyan kedves, hogy lejegyezte a készülékkel kapcsolatos fontosabb részleteket és kvázi közkinccsé tette annak specifikációit.

A készülék állítólag 10,95 hüvelykes érintőképernyővel lesz felszerelve, támogatni fogja a Wi-Fi 6 szabványt, ami pedig a belső tárhely kapacitását illeti, kétféle konfigurációban kerül majd forgalomba: lesz egy 128 valamint egy 256 GB-os kiszerelés is. A Google készíteni fog egy stylus-t is a tablethez, hogy aztán az belekerül-e a készülék dobozába, vagy külön forgalmazzák, egyelőre nyitott kérdés.

A korábbi szóbeszédek alapján a Google Pixel Tablet lesz a legelső olyan készülék, amely az Android 13 rendszer kizárólag 64 bites verzióját fogja futtatni. A táblagép hátoldalán duál kamerakészlet foglal majd helyet, viszont a készülék képességei közül érthetetlen módon hiányozni fog a GPS-navigáció, a közelségérzékelő, valamint a barométer. Klassz dolog táblagéppel navigálni a nagyméretű képernyő miatt, elég szomorú, hogy éppen ez az opció esik ki a pikszisből.

A készülék belsejében első generációs Tensor lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, tudjátok, ugyanez a chipset számol a Pixel 6 és Pixel 6 Pro mobilok burkolata alatt. A Google Pixel Tablet így egy generációnyi lemaradásban lesz a hamarosan megjelenő Pixel 7 készülékekhez képest, de talán ez segít majd abban, vagy a gyártó valamivel kedvezőbb árcédulával dobhassa piacra a táblagépet. A megjelenés várható dátuma, illetve a lehetséges vételár egyelőre ismeretlen, de mivel jövőre érkezik a Pixel 7a is, amiről azt beszélik, hogy egy egészen kompakt okostelefon lesz, nem lehetetlen, hogy együtt debütálnak majd, bár ez egyelőre csupán feltételezés.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá