Kiszivárgott a Xiaomi 12 Ultra kamerájának néhány jellemzője

Egyelőre még érthető okokból kifolyólag nem lehet túl sokat hallani a Xiaomi 12 Ultra-ról, holott a bemutató egyre csak közeleg. Ugyanakkor folyamatosan szivárognak az információk, a legfrissebb jelentés például feltárja a készülék fejlesztés alatt használt kódnevét, illetve az alapvető kamera jellemzőket, illetve az új értesülések erőteljesen azt sugallják, hogy a vállalat egy Xiaomi 12 Ultra Enhanced Edition nevű mobillal is készül a színfalak mögött.

A két készülékre utaló nyomokat a MIUI forráskódjában találtak, amelyből kiderül, hogy a kínai gyártó munkatársai Thor és Loki néven illetik a mobilokat a fejlesztés ideje alatt. Thor az Ultra modell, a Loki álnév pedig azt a bizonyos állítólagos Enhanced verziót takarja. Ahogyan sejthető, mindkét készülék burkolata alatt a hamarosan bemutatásra kerülő csúcskategóriás Snapdragon lapkakészlet teljesít majd szolgálatot, aminek egyelőre nem tudni, hogy Snapdragon 898, vagy Snapdragon 8 Gen 1 lesz a neve. Mindkettőről hallani.

Ami a kamerákat illeti, az elsődleges képrögzítő egység a készülékek hátoldalán egy 50 megapixeles, Samsung gyártmányú GN5 modul lehet, amelyhez betársul további három, egyenként 48 megapixeles egység. A sejtések szerint ezek közül legalább egy ultraszéles látószögű lesz, a maximális zoom állóképek esetén vélhetően 120x lehet, akárcsak a Xiaomi 11 Ultra-nál. Ugyanez mozgóképek rögzítésekor 15x-re lesz korlátozva.

A jelentésben említenek egy vadonatúj, kijelző alá integrált ujjlenyomat-olvasót is, de azt egyelőre nem tudni, hogy a biometrikus szenzor milyen új előnyöket biztosíthat. Sajnos jelen pillanatban nagyon sok a fehér folt a Xiaomi 12 készülékekkel kapcsolatban. Jó lenne tudni a várható árakat, a még részletesebb hardveres specifikációkat, és valószínűleg idővel napvilágra is kerülnek ezek a fontos adatok, ám addig vélhetően kénytelenek leszünk türelmesen várni.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá