Kiszivárogtak a Xiaomi Mix Fold 4 várható jellemzői

Amennyiben marad a korábbi években alkalmazott ütemterv, a hajlítható kijelzős Xiaomi Mix Fold 4 valamikor nyáron debütálhat. A Digital Chat Station néven tevékenykedő ázsiai szivárogtatónak köszönhetően már most tudhatjuk, hogy nagyjából milyen hardveres jellemzőkre lehet számítani, az elődeivel ellentétben állítólag nemzetközileg is forgalomba kerülő okostelefon kapcsán.

A szivárogtató úgy tudja, hogy a kínai gyártó mindent elkövet majd, hogy a hajlítható képernyőn sokkal kevésbé látványos gyűrődés legyen, mint a korábbi modell esetében. Az okostelefon állítólag támogatni fogja a kétirányú műholdas kommunikációt is, illetve lesz valamilyen védelme az elemekkel szemben, amely megfelel az IP besorolások egyikének. Azt egyelőre a bennfentes sem tudta megnevezni, hogy egészen pontosan milyen mértékű védelmet kap az okostelefon belsejében lévő finom elektronika.

A Xiaomi Mix Fold 4 belsejébe egyedi fejlesztésű rezgőmotor kerülhet, illetve megerősítik a zsanért is, ám ezen intézkedések egyike sem lesz hátrányos hatással a telefon karcsúságára. A technológiai pletykafészek szerint a mobil tömege 220 és 240 gramm között alakulhat. Abban semmi meglepő nincs, hogy a csúcskategóriás hajlítható mobil belsejébe Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet kerül, amely mellé 16 GB RAM és 1 TB belső tárhely kerül. A készülék hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera teljesíthet szolgálatot, amely mellé valamilyen ultraszéles látószögű, illetve két telefotó modult szerelnek, az egyik közülük periszkópos kialakítással bírhat.

Az energiaellátás feladatát egy legalább 5000 mAh kapacitású akkumulátorra bízhatja a gyártó, ami az akár 100 wattos töltést is támogathatja kábelen keresztül. A Xiaomi Mix Fold 3 tavaly augusztusban mutatkozott be, ha ehhez tartja magát a Xiaomi, akkor az újdonság is e napfényes nyári hónapban mutatkozhat be. Az elődök egyikét sem lehetett megvásárolni Európában, de a Mix Fold 4 állítólag kapható lesz a nemzetközi piacokon. Legalábbis ezt csiripelik a verebek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá