Kiszivárogtak az iQOO 12 egyes jellemzői

Az iQOO 11 tavaly decemberben jelent meg, a színfalak mögött pedig készül a folytatás. Korábban már kiszivárgott néhány részlet az okostelefonnal kapcsolatban, de most újabb érdekességek derültek ki az iQOO 12 kapcsán.

Az eddig is nyílt titok volt, hogy az okostelefon hátoldalán OmniVision OV50H érzékelővel szerelt elsődleges képrögzítő egység foglalhat helyet, ez egy 1/1,28 hüvelyk méretű 50 megapixeles szenzor 1,2 µm-es pixelekkel. Aztán arról is hallani lehetett, hogy 64 megapixeles, OmniVision OV64B modulon alapuló periszkópos zoom kamerával kerülne forgalomba a készülék. Az ázsiai szivárogtató Digital Chat Station ezeket az információkat megismételte, illetve hozzátett néhány további részletet, amelyek elsősorban a kijelzővel kapcsolatosak.

A bennfentes úgy tudja, hogy az okostelefon E7 OLED megjelenítővel lesz felszerelve, amelyen QHD+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, 144 Hz-es képfrissítés mellett. Az iQOO 12 állítólag fémkerettel, kijelzőbe integrált ultrahangos ujjlenyomat-olvasóval, valamint olyan akkumulátorral debütál majd, ami támogatja a 200 wattos kábeles gyorstöltést. Egyes értesülések szerint az okostelefon valamikor 2024 első negyedévében debütálhat a nemzetközi piacokon.

A pletykák szerint az iQOO 12 hátoldalán összesen 4 kamera foglal majd helyet, vagyis azokon kívül, amelyek már kiszivárogtak, helyet foglal még ott egy ultraszéles látószögű, valamint egy 2-3x zoomra képes plusz képrögzítő is. A készülék meghajtásáért Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlet felel majd, amely mellé egyes kiszerelésekben akár 24 GB RAM és 1 TB háttértár is betársulhat.

A némileg egymásnak ellentmondó szóbeszédek hátterében az állhat, hogy az iQOO 12 nem egyetlen készülék lesz, hanem egy teljes széria, egy alapmodellel és egy Pro variánssal. Amennyiben valóban így alakul, a fentebb olvasott specifikációk nagy valószínűséggel inkább a Pro modellre lesznek érvényesek.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá