Kiterjesztett valóság szemüveggel támad a Nubia

Hónap végén tartják a barcelonai Mobile World Congress kiállítást, amelyre a ZTE elhozza első kiterjesztett valóság okosszemüvegét, ami a Nubia Neovision Glass névre fog hallgatni. A hardveres jellemzők egyelőre ismeretlenek, de a gyártó már most megmutatta a készülék formatervét.

Az MWC bejelentés mellé érkezett egy kedvcsináló plakát is, amelyen a készülék is megtekinthető. A gyártó szerint az okosszemüveg tökéletes kombinációja lesz a divatnak és a technológiának, illetve csúcsminőségű audio-vizuális élményt ígérnek a készülék jövendőbeli tulajdonosai számára, akik kiváló látvánnyal és nem kevésbé minőségi hangzással spékelt felhasználói élményben részesülhetnek majd. Konkrétumok egyelőre nincsenek, de remélhetőleg még a bemutató előtt hallani fogunk a szemüvegről.

Nem ez lesz a ZTE egyetlen különleges látvánnyal kecsegtető készüléke a barcelonai kiállításon. Aznap tárják majd a nagyközönség elé a Nubia Pad 3D elnevezésű táblagépet is, amely háromdimenziós megjelenítéssel kecsegtet, mégpedig mindenféle spéci szemüveg használata nélkül.

Egyelőre nem tudjuk, hogy milyen technológiai bravúr teszi majd ezt lehetővé, de állítólag az eszköz valamilyen módon követi majd a felhasználó szemeinek mozgását és ezáltal biztosítja majd a háromdimenziós tartalmak képzését.

Prémium 5G-kompatibilis Wi-Fi router is érkezik majd a kiállításra, de a ZTE Twitter-fiókjának aktivitása alapján okkal feltételezhetjük, hogy legalább egy laptop, egy monitor, egy okostelefon és talán egy okosóra is bemutatkozik majd az idei Mobile World Congress-en.

Az újdonságokat két különböző eseményen fogják bemutatni, az egyiket február 27-én tartják, a másikat pedig az azt követő napon.

Forrás: GSMArena

Szólj hozzá